sponzorirano

Projekt Aglomeracija Varaždin vrijedan 686 milijuna kuna uskoro kreće u realizaciju

Objavljeno: 26.04.2017. 13:09

Zadnja izmjena: 26.04.2017. 13:11

Aglomeracija Varaždin među pet je projekata u Hrvatskoj koji će se sufinancirati sredstvima EU-a, a pred samim je odobrenjem Europske komisije nakon čega slijedi realizacija.

- Nakon predaje aplikacije slijedi odobrenje od strane Europske komisije, a zatim sklapanje ugovora s izvođačima. U Hrvatskoj je ove godine samo pet projekata apliciralo za vodnokomunalne projekte koji će se financirati iz EU-a, a naš projekt je među tih pet. To dovoljno govori – rekao je direktor Varkoma Vlado Vlašić. Riječ je o projektu vrijednom 686,7 milijuna kuna.

Što se tiče Aglomeracije Varaždin trenutno su četiri natječaja. „Dogradnja sustava odvodnje – grad Varaždin i sanacija postojećeg sustava odvodnje“ vrijedan je 90,3 milijuna kuna, a u tijeku je pregled i ocjena ponuda. Predviđena je izgradnja 240 kilometara cjevovoda, a omogućiti će se odvodnja otpadnih voda za dodatnih 39.000 stanovnika. Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Varaždin obuhvaća područje Grada Varaždina i 10 općina – Sračinec, Petrijanec, Cestica, Vinica, Maruševec, Vidovec, Beretinec, Sv. Ilija, Kneginec i Trnovec Bartolovečki.

 

 

Komentari