Sponzorirana objava

Varkom: Naše uspješno poslovanje garancija je da Aglomeracija Varaždin ide dalje!

Objavljeno: 16.12.2016. 18:24

Zadnja izmjena: 16.12.2016. 18:30

Izvor: Varkom d.d.

Poštovani,

S ciljem informiranja korisnika naših usluga obraćamo se ovim putem javnosti ponukani brojnim izjavama vezanim uz projekt Aglomeracije Varaždin, a koje, nažalost, proizlaze iz neinformiranosti ili neznanja pojedinaca, ili čak zlonamjernosti zbog partikularnih političkih ambicija.

Ranije to nije bio naš običaj, a možda smo zaista trebali javnost i naše korisnike redovito informirati o tome, kako su naši djelatnici u posljednjih pet godina putem javnih natječaja (domaćih ili EU fondova) ishodili projekte u vrijednosti od 320 milijuna kuna, što je, dakle, gotovo polovica ukupne vrijednosti Aglomeracije Varaždin (680 milijuna kuna).

Osjećamo zato moralnu obvezu, štoviše i dužnost prema našim korisnicima, ali i djelatnicima Varkoma koji su do sada neosporno dokazali svoju sposobnost realizacije i najkompleksnijih projekata, ponoviti da je stvarni razlog poništenja natječaja za projekt Aglomeracije Varaždin bila PROCEDURALNA POGREŠKA.

U formalnom smislu sličnih natječaja godišnje raspišemo 20, no eventualno poništenje bilo kojega od njih, zbog veličine projekta Aglomeracije Varaždin, sigurno ne bi bilo toliko „zanimljivo“ pojedincima koji sada Varkomu pokušavaju nanijeti štetu iz vlastitog interesa. Crne prognoze, izjave o penalima i kaznama naprosto su neistine jer ovaj nesumnjivo veliki i veoma značajan projekt se nastavlja!

Stupanjem na snagu novog Zakona o javnoj nabavi koji, ne našom krivnjom, kasni od travnja ove godine, te uz suglasnost Hrvatskih voda natječaji koji sada spremno čekaju biti će odmah objavljeni, a projekt Aglomeracija Varaždin sasvim proveden u sljedećih otprilike pet godina. Naše racionalno poslovanje uz stalan nadzor i permanentno pozitivni financijski rezultati garancija su koja nam daje za pravo to ustvrditi!

Pozitivan financijski rezultat tako očekujemo i ove godine, uostalom – pokazalo je to i devetomjesečno izvješće o našem poslovanju, što nažalost nije slučaj s tvrtkom Aquatehnika. Valja, naime, skrenuti pozornost na činjenicu da pojedinci (isti ili drugi) financijski rezultat ove tvrtke pokušavaju „uljepšati“ zbrajanjem („konsolidiranjem“) njezinih poslovnih rezultata s rezultatima Varkoma, što je nezakonito i nedopustivo jer ne odgovara činjenicama.

Rezultati Aquatehnike u razdoblju od čak četiri godine bili su upravo zabrinjavajući, kako za Varkom kao vlasnika, tako podjednako i za djelatnike Aquatehnike koji su razmišljali o svojoj budućnosti. Međutim, odluka o prodaji Aquatehnike nije „zakašnjela“, nego je donijeta u trenutku kada je postalo razvidno da se više neće moći javljati na naše natječaje, odnosno izvoditi poslove financirane iz EU fondova. Ranija prodaja dovela bi do još lošijeg rezultata Aquatehnike jer, treba naglasiti da 90% prihoda Aquatehnika ostvaruje upravo iz poslova za Varkom.

Naposlijetku, apeliramo na pojedince da u vlastitim političkim ambicijama na koje imaju pravo ipak ne zaborave na težinu javno izrečene riječi, te se prethodno o svemu informiraju. Naša vrata su im uvijek otvorena! Također, neka ne zaborave ulogu i značaj Varkoma za funkcioniranje lokalne zajednice, ali ni na njegove djelatnike koji u sve, a naročito u projekt Aglomeracije Varaždin, ulažu veliki napor, upravo iz interesa naše lokalne zajednice, kojoj pripadaju oni sami i svi mi!

S poštovanjem,

Varkom d.d.

Komentari