nova vozila

Varkom obnavlja svoj strojni i vozni park, donosimo detalje

Objavljeno: 03.03.2023. 09:29

Zadnja izmjena: 03.03.2023. 09:29

Ovih dana u poslovnom kompleksu Varkom d.o.o. Varaždin, koji se nalazi uz najstarije varaždinsko vodocrpilište u Jurkovićevoj ulici, obavljena je primopredaja dvaju teretnih vozila - kipera s dizalicom, te jednog većeg kipera.

Posao nabave, dogradnje i opremanja vozila na javnom natječaju dobila je renomirana hrvatska tvrtka Tehnix d.o.o. Donji Kraljevec. To su zapravo prva tri vozila koja su nabavljena u sklopu nužne obnove voznog i strojnog parka varaždinskog isporučitelja vodnih usluga. U tijeku su još isporuke za stroj rovokopač - utovarivač, te četiri manja teretna vozila za hitne intervencije i druge potrebe u okviru djelatnosti. Ukupna vrijednost nabavljene opreme iznosi nešto više od milijun eura, a sredstva su utrošena iz vlastite likvidnosti.

Iako radovi na preventivnom održavanju, hitnim intervencijama, priključcima, zamjeni vodomjera i drugim poslovima ne staju ni preko zime, ovih dana aktivnosti se dodatno pojačavaju, tako da će se zamjena dotrajalih i zastarjelih vozila i strojeva itekako odraziti na dodatno povećanje efikasnosti našeg isporučitelja vodnih usluga.

Komentari