lokalni izbori 2017.

VIDEO Nina Begičević Ređep: ''Podržavam Alena Kišića jer je dokazao da želi Varaždin učiniti gradom studenata i obrazovanja''

Objavljeno: 11.05.2017. 10:47

Zadnja izmjena: 11.05.2017. 10:50

Prof. dr.sc  Nina Begičević Ređep, prodekanica FOI-a  i profesorica na ovom fakultetu, nalazi se na listi  koalicije SDP-HNS-HSS-HSU za Gradsko vijeće grada Varaždina. Da Alen Kišić ozbiljno računa na njenu podršku u provedbi programa obrazovanja u gradu Varaždinu, rekao je i on sam na nedavno održanoj konferenciji za medije.

''Nina Begičević Ređep nije samo kandidatkinja na listi za Gradsko vijeće. Računam na njenu pomoć u provedbi našeg programa za visokoškolsko obrazovanje u vidu savjetovanja, jer smatram da kvalitetni i stručni ljudi poput Nine, mogu iznimno mnogo doprinijeti Varaždinu'' – rekao je Kišić.

Nina Begičević Ređep, prodekanica FOI-a, istaknula je da je cilj omogućiti da djeca nakon završetka srednje škole ostanu studirati u Varaždinu, ali i pronađu posao. Mogućnost za to vidi prije svega u otvaranju novih studijskih programa u području STEM-a, te usklađivanje programa studiranja sa potrebama tržišta rada.

''U Varaždin je potrebno privući i studente izvan Varaždina, a to možemo podizanjem studentskog standarda…poticati deficitarna zanimanja, otvarati nove studijske programe i revidirati postojeće. Važno je početi koristiti EU fondove, koji su do sada vrlo malo iskorišteni, što je poznat podatak, a grad Varaždin je u tome pri samom dnu. To moramo promijeniti. Potrebni su prostorni kapaciteti, moramo dati punu podršku izgradnji nove zgrade FOI-a, jer studenti nemaju mogućnosti za nikakve sadržaje. Sveučilište Sjever također treba nove prostore i u tome ćemo dati punu podršku. Naš cilj je povući 30 milijuna eura iz EU Fondova upravo za osiguranje navedenog i to ćemo napraviti. Za to ćemo restrukturirati naše agencije kako bi pomogle institucijama u tome. To se da i treba učiniti.'' – istaknula je Begičević.

Kišića podržava, jer kako kaže, kroz dosadašnju suradnju pokazao je da želi Varaždin učiniti gradom visokog obrazovanja i podići studentski standard upravo kroz ovaj program obrazovanja koji su zajedno pripremili. ''Spremna sam Alenu Kišiću, kao budućem gradonačelniku, pomoći u nastojanju da naš Varaždin učinimo sveučilišnim gradom u koji će studenti izvan Varaždina rado dolaziti, a naši Varaždinci ostajati u njemu. Znam da to zajedno možemo ostvariti'' – izjavila je Begičević Ređep.

Komentari