cestica, trnovec i sračinec

Započeo EU projekt ČOKSA – Čuvajmo okoliš skupa – promocija i edukacija o održivom gospodarenju otpadom

Objavljeno: 08.02.2019. 10:03

Zadnja izmjena: 08.02.2019. 10:14

Danas se u Sračincu održala konferencija za medije povodom početka provedbe projekta „ČOKSA - Čuvajmo okoliš skupa – promocija i edukacija o održivom gospodarenju otpadom“ koji će se provoditi u općinama Trnovec Bartolovečki, Sračinec i Cestica. 

Provedbom projekta ČOKSA doprinijet će se povećanju svijesti javnosti o važnosti i načinu održivog gospodarenja otpadom s ciljem povećanja stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada, kao i manjom količinom otpada koji se odlaže na odlagalište. Vrijednost projekta ČOKSA iznosi 563.561,74 kune, od čega se 85 posto financira bespovratnim sredstvima iz Kohezijskog fonda, u iznosu od 479.027,45 kuna.

- Općina Sračinec je raspisala i natječaj za nabavku većih kanta za papir i plastiku od 240 l. Znači da se povećava onaj otpad koji se može dalje iskoristiti, a imamo smanjenje komunalnog otpada - rekao je načelnik Božidar Novoselec i dodao kako su ovih dana potpisali ugovor za mobilno reciklažno dvorište. 

Projekt doprinosi unapređenju kvalitete života u lokalnoj zajednici na području općina Sračinec, Cestica i Trnovec Bartolovečki, uključuje stanovništvo na način koji uvažava i doprinosi jednakim mogućnostima, održivom razvoju i zaštiti okoliša te promiče načela dobrog upravljanja i suradnju s civilnim društvom.

- Domaćinstva u Općini Cestica pokazala su da prije svega sami žele razvrstavati otpad i krenulo se dobro i postići ćemo da ljudi posttignu standard koji se želi, ali i da se ne povećava cijena - rekao je načelnik Mirko Korotaj.

 

Komentari