atraktivni sadržaji

Zelena oaza usred razigranog Špancirfesta – dođite u atrij Županijske palače

Objavljeno: 20.08.2021. 09:27

Zadnja izmjena: 20.08.2021. 09:27

Varaždinska županija se i ove godine atraktivnim sadržajima uključuje u najveći hrvatski festival na otvorenom, Špancirfest.

Najljepše dvorište u Varaždinu, ono barokne palače Varaždinske županije postat će mjesto odmora za sva osjetila, zelena oaza u centru grada, mjesto susreta s prirodom, aktivnostima na Dravi, vraćenim sjećanjima iz djetinjstva, mjesto gdje se osjeti spokoj, ljepota i snaga prirode. Tijekom festivalskih dana atrij će postati jedinstvena interaktivno uređena kulisa, atraktivna kulisa za fotografiranje i snimanje vlastite razglednice te kreiranje nezaboravnih uspomena.

Od četvrtka, 26. kolovoza, do nedjelje, 29. kolovoza, zelena oaza pretvara se u mjesto vrhunskog gastro-doživljaja. Kroz događanje „Oblizeki Varaždinske županije“ gosti će moći uživati u stoljetnoj tradiciji spravljanja jela od lokalnih namirnica interpretiranih kroz suvremeni gastronomski izričaj. Poslastice pripremljene od autohtonih namirnica spravljat će nagrađivani kulinarski majstori restorana Minerva Varaždinske Toplice po popularnoj cijeni od 25 kuna. Uz jela, posjetitelji će moći uživati u Decanter vinima varaždinskog vinogorja po cijeni od 10 kuna.

Špancireri će imati prilike uživati i u nebeskoj predstavi – naime, balon Varaždinske županije bit će podignut u razdoblju 23. do 25. kolovoza u večernjim satima na koncertom prostoru Starog grada, ovisno o vremenskim uvjetima. Tako će posjetitelji uživo moći vidjeti kupolu balona, ujedno i reprodukciju jednog od najimpresivnijih djela hrvatske naive – slike „Svečanost cvijeća“ Ivana Rabuzina.

Dvorište Varaždinske županije mjesto je susreta, druženja, uživanja u prirodi i gastronomiji, no prije svega mjesto gdje je lijepo doći i osjećati se dobro.

Komentari