1. HNL: Osijek slavio u Slavonskom derbiju

Objavljeno: 28.08.2011. 12:59

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Završene su tri utakmice šestog kola HNL-a. Cibalia je kod kuće poražena od Osijeka, Istra je svladala Lokomotivu, a Slaven nadigrao Karlovac, piše index.

Cibalia je pred oko dvije tisuće navijača kod kuće poražena od Osijeka. Jedini strijelac u slavonskom derbiju bio je Vidaković.

Krizi momčadi Stanka Mršića ne vidi se kraj. Ovo im je, nakon Intera i Belupa, treći domaći poraz za redom. Osijek se danas postavio vrlo čvrsto i igrao na kontre.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 53. minuti. Šorša je probio desnu stranu i idealno centrirao za Vidakovića koji skače u petercu i glavom pogađa mrežu Mašića.

Domaćini su nakon pogotka krenuli po izjednačenje, ali ostavljali prostora u obrani pa su gledatelji do kraja gledali uzbudljivu utakmicu. Prvo su Osječani zaprijetili preko Miličevića i Vrgoča, da bi na drugoj strani odgovorili Župarić i Frane Vitaić, ali nije bilo promjene rezultata.

Osijek je do kraja utakmice mogao povećati vodstvo, nekoliko puta su gosti išli sami na vratara Cibalije, no na kraju su zadovoljni i minimalnom pobjedom.

Istra je pred domaćim navijačima nadigrala hit ovogodišnjeg HNL-a, Lokomotivu. Završilo je 2:1.

Domaćini su vodstvo došli u 36. minuti preko Henrija Bellea. Šest minuta kasnije bilo je 2:0. Grbić je lijepo asistirao Alimiju kojem nije bio problem zabiti.

Lokomotiva je smanjila u 87. minuti nakon pogreške Mance. Vratar Istre se poigravao ispred svoga gola što je iskoristio Jurić i zabio za 2:1. Gosti su u preostalim minutama svim snagama krenuli po izjednačenje, no Istra se grčevito branila i uspjela sačuvati tri boda.

Slaven Belupo odličnom je igrom deklasirao Karlovac s 3:0. Domaćini su poveli nakon samo devet minuta. Poljak je izveo slobodnjak na 20-ak metara, a lopta je na putu prema golu pogodila nekoga u gužvi i završila u mreži.

Na 2:0 povisio je Leon Benko s 11 metara. U šesnaestercu Karlovca srušen je Brezovec, a Benko je izveo penal i pogodio. To je novom napadaču Slavena četvrti gol ove sezone. Konačna potvrdu nadmoći Slavena stigla je u 54. minuti. Tomislav Bušić bio je najbrži ispred Hrvoja Sunare i s nekoliko metara zatresao mrežu.

Slaven je odigrao vrlo dobru utakmicu i potvrdio da je u vrhu hrvatskog nogometa, dok će Karlovac po svemu sudeći imati tešku borbu ove sezone.

Danas je na rasporedu posljednja utakmica šestog kola u kojoj će Split u derbiju ugostiti Hajduk.

Izvor:index.hr


Komentari