1.ŽNL: Kompaktna Dubravka bolja od poletnih Varaždinaca

Objavljeno: 04.10.2014. 18:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Na igralištu u Turčinu domaća Dubravka i Varaždin ŠN odigrali su derbi osmog kola 1.ŽNL, a slavili su domaći nogometaši rezultatom 3:1...

Nogometaši iz Turčina čvrsto su ušli u susret i u 13. minuti imali već dva pogotka prednosti. Za 1:0 zabio je Nikola Bubnjarić, koji se u 5. minuti odlično snašao u šesnaestercu. Samo osam minuta kasnije istog igrača u šesnaestercu s leđa je srušio obrambeni igrač Varaždina ŠN pa je sudac pokazao na bijelu točku. Kazneni udarac sigurno je realizirao Nikola Herceg.

U nastavku susreta mladi Varaždinci su se probudili i već u 17. minuti smanjili rezultat. Povratnu loptu s ruba šesnaesterca prekrasnim udarcem u mrežu je pospremio Josip Šestak.

Nakon pogotka, varaždinski nogometaši visokim presingom pritisnuli su domaće nogometaše, no njihov pritisak nije urodio plodom pa je Dubravka na odmor otišla s minimalnom prednošću.

U drugom poluvremenu bitka se uglavnom vodila na sredini terena. Nogometaši Dubravke sigurno su održavali prednost, a u 68. minuti povisili su na 3:1. Strijelac za 3:1 bio je Domagoj Kutnjak iskoristivši poklon vratara Varaždina ŠN, koji je neometan dodao loptu u noge napadaču Dubravke na desetak metara od gola.

Do kraja susreta Varaždinci su prijetili izvana, a jedan takav pokušaj Šestaka završio je na vratnici. 

-Moram čestitati Dubravki na zasluženoj pobjedi. Nisam nezadovoljan igrom svojih igrača, no izgubili smo zbog naših grešaka. Jednostavno plaćamo danak neiskustvu, a plaćamo danak jer nam već nekoliko kola brani igrač – rekao je Rade Herceg, trener Varaždin Škole nogometa.

Njegov sin Nikola, igrač Dubravke nakon utakmice čvrsto je stisnuo ruku ocu te se složio njime.

-Varaždinci su odigrali poletno i lijepo, no nedostajao im je kvalitetan posljednji pas. Čvrsto smo se postavili, postigli brza dva pogotka te im nismo dali da se razmašu. U drugom poluvremenu postigli smo treći pogodak i utakmicu odveli u mirne vode– istaknuo je Nikola Herceg.

Ovom pobjedom Dubravka je skočila na drugu poziciju ljestvice. Na prvom mjestu je i dalje Čevo, koje je u subotu slavilo kod Sloge 2:1.

U nedjelju je od 16 sati na rasporedu preostalih šest susreta osmog kola Prve županijske lige. Sastaju se tako Lepoglava i Varteks, Sračinec i šemovečka Mladost, Dinamo i Obreš, Rudar 47 i Nedeljanec, Polet iz Tuhovca i cestički Polet te Bednja i Podravac.

Dubravka – Varaždin ŠN 3:1 (2:1)

Gledatelja:150

Gl. sudac: Marinko Ćosić, Pom. Suci: Mirko Nikolić i Kruno Ratković

Strijelci: 1:0 Bubnjarić (5), 2:0 Herceg 11m(13), 2:1 Šestak (17), 3:1 Kutnjak (68)

Dubravka: Prahić, Conjar, Blaži Iv., Janušić (od 73. Belčić), Stopinšek, Herceg, Horvatić (od 89. Vincek), Blaži Mi. (od 79. Rogar), Jurinec (od 62. Kutnjak), Cepanec, Bubnjarić (od 82. Bešenić), Trener: Rado Mlakar

Varaždin ŠN: Vrbnjak, Belaj, Puškadija (od 82. Jagić To.), Šestak, Labaš, Boban, Božić, Vukek, Gorski, Keretić, Jagić Da., Trener: Rade Herceg

Komentari