1.ŽNL: Nedeljanec u derbiju deklasirao Polet u Cestici i skočio na drugu poziciju

Objavljeno: 27.09.2015. 18:53

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: Facebook

Kompletirano je šesto kolo Prve županijske lige, a u nedjeljnom derbiju između Poleta i Nedeljanca u Cestici slavili su Nedeljančani s uvjerljivih 4:0.

Nedeljančani su poveli preko Dubravka Kišića u 27. minuti susreta koji je odlično iskoristio loptu u prostor koju mu je dodao Petar Kocijan i spremio loptu u suprotni kut vratiju domaćih.

Isti igrač ponovo je bio strijelac u 37. minuti, a ovaj put zakucao je odbijenu loptu u mrežu. S 2:0 prednošću Nedeljančani su i otišli na odmor.

U drugom poluvremenu gosti su još povećali prednost. U 67. minuti zabio je Dario Levatić koji se našao na drugoj stativi i zabio za 3:0, a konačnih 4:0 postavio je Petar Kocijan u 72. minuti, majstorski pogodivši iz slobodnjaka.

- Ovo jako bitna pobjeda jer je ona ostvarena protiv direktnog rivala za vrh. Prvo poluvrijeme bilo je egal, no uspjeli smo postići dva pogotka koja su nam osigurala miran nastavak susreta. U drugom dijelu tempo je pao i mirno smo susret, uz još dva gola, priveli kraju. Ovu pobjedu posvećujemo našem napadaču Petru Kocijanu kojem je ovo bila posljednja utakmica ove sezone jer odlaziti raditi u Njemačku - rekao je dvostruki strijelac za Nedeljanec, Dubravko Kišić.

Iz domaćeg tabora ističu da nisu bili pravi u derbiju.

- Nismo danas bili pravi. Nedeljančani su nas nadigrali i zasluženo slavili - rekao je Luka Papec, branič cestičkog Poleta.

Ovom pobjedom Nedeljanec je i dalje neporažen te trenutno drže drugo mjesto s 16 osvojenih bodova. Na čelnoj poziciji je Bednja koja je u subotu pobijedila Dubravku 4:0 te tako iz šest kola ima maksimalnih 18 bodova. Istim rezultatom kao Bednja u subotu, slavio je Obreš je u Sv. Iliji protiv margečanske Mladosti, dok je Rudar 47 u Donjem Ladanju svladao Čeva 4:3.

U nedjelju su Ivančica i Orač odigrali bez pogodaka, dan ranije šemovečka je Mladost svladala Plitvicu u Selniku 4:0, dok je Sloga u Slokovcu bila bolja od Drave 3:1.

U sljedećem kolu vodeća Bednja gostuje kod Drave u Sv. Đurđu, drugoplasirani Nedeljanec ugošćuje selničku Plitvicu, dok trećeplasirani Polet gostuje kod Čeva.

Komentari