3.HNL Istok: Varaždin po iznenađenje u Koprivnicu, Podravini dolazi Međimurje

Objavljeno: 21.08.2015. 11:09

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: I.T.

Nakon jednomjesečnih pripremama trećeligaši iz Varaždinske županije, Varaždin i Podravina ulaze u novu sezonu 3.HNL Istok. Oba kluba imaju visoke ambicije - biti među prvih pet ekipa lige.

U prijateljskim susretima varaždinski sastav upisao je tri poraza. Svladala ih je Podravina 2:0, Radoboj s minimalnih 1:0 i Mladost iz Ždralova u posljednjem prijateljskom susretu 4:1. Varaždinski sastav odigrao je 1:1 s Dravom iz Ptuja, a upisali su četiri pobjede. U prijateljskim susretima pobijedili su Međimurje 1:0, Međimurec 2:0, dok su u Županijskom kupu svladali Vinicu 10:0 i vidovečku Budućnost 5:0.

- Ekipa se dobro spremila i posljednjih nekoliko tjedana radilo se na uigravanju i uklapanju novih igrača. Zadovoljni smo odrađenim pripremama i cilj je sam vrh ljestvice - rekao je vratar Varaždina, Jurica Valentić.

Prvo kolo 3.HNL Istok, Varaždin igra u petak kod momčadi Koprivnice od 18 sati.

- Ekipa je mlada, željna dokazivanja i vjerujemo u dobar start. Koprivnica je uvijek neugodan protivnik, no pokušat ćemo iznenaditi i u Varaždin donijeti puni plijen - dodao je Valentić.

Među prvih pet momčadi lige želi biti i ludbreška Podravina. Ludbrežani su u pripremnom periodu doživjeli samo dva poraz. Bolji od njih bio je Tehničar iz Cvetkovca 3:1 i Mladost iz Ždralova 3:2. Pobjeđivali su gojanečku Plitvicu 2:0, Slobodu Slakovec 4:3, juniore Slaven Belupa 3:1, Varaždin 2:0 te Dubravku u Županijskom kupu 2:1, dok su remizirali sa Zelengajem 2:2.

- Pripreme su prošle odlično. Najvažnije da se nitko nije ozlijedio i vjerujem da smo jači nego prošle sezone. Očekivanja su da budemo među prvih pet ekipa lige iako nema imperativa - rekao je Nikola Pomper, obrambeni igrač Podravine.

Prvo kolo ludbreški nogometaši igraju kod kuće u subotu u 17,30 sati protiv Međimurja.

- Uvijek su teške utakmice na otvaranju sezone bez obzira tko je protivnik. No, vjerujem da ćemo biti pravi te da će bodovi ostati u Ludbregu - zaključio je Pomper.

Komentari