prvi sportski događaj u novoj

39. Novogodišnja utrka bit će najveća u dosadašnjoj povijesti!

Objavljeno: 29.12.2016. 12:28

Zadnja izmjena: 29.12.2016. 12:28

Dva dana prije 39. varaždinske Novogodišnje utrke poznato je da će ona biti po broju natjecatelja dosad najbrojnija. O tome je na današnjoj konferenciji za medije govorio Patrik Koščak u ime organizatora.

Već sad je prijavljeno više od 270 natjecatelja iz Hrvatske i 7 drugih zemalja: Mađarske, Slovenije,Češke, Bosne i Hercegovine, Srbije te Kenije i Ukrajine. Prijave su moguće i neposredno prije samog starta, tako da se u konačnici očekuje 400 natjecatelja. Utrka će krenuti s Kapucinskog trga u Varaždinu, a to će ujedno biti i cilj 6,4 km duge staze.
-Cilj je bio da se utrka organizacijski i u sportskom segmentu digne na jedan viši nivo i u tome smo uspjeli. Najveći broj prijava dosada, koji će do početka utrke zasigurno biti oko 400, potvrda je toga. Nagradni fond je bogat i prema imenima možemo očekivati da će se
"napadati" i najbolji rezultat utrke. – najavio je Koščak dodajući da vremenska prognoza ide na ruku organizatora.
Osim glavne utrke, koju trče seniori i veterani, trčat će se i duplo manja dionica od 3,2 km za koju se mogu prijaviti trkačice, juniorke, seniorke i veteranke te juniori. Pobjednici utrke u muškoj i ženskoj kategoriji dobit će novčanu nagradu u iznosu 800 eura. Za drugo mjesto osigurana je nagrada od 600, treće 400, četvrto 200 te peto mjesto 100 eura.

Komentari