Aco Petrović: Ovo graniči sa znanstvenom fantastikom

Objavljeno: 31.03.2011. 15:55

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Andrija Lucic / CROPIX

Sjajna večer u Madridu, tjedan nakon pobjede u prvoj utakmici u Zagrebu, odvela je Cedevitu na završni turnir Eurokupa. Momčad Ace Petrovića osigurala je put u Treviso s ukupnih +18 protiv Estudiantesa, ne mareći za 14 tisuća navijača...piše Ivor Krapac za SportNet.hr


Nakon Gran Canarije, koju su dvaput pobijedili u skupini u Topu 16, Cedevita je u četvrtfinalu Eurokupa pronašla novu španjolsku mušteriju. Estudiantes je bio favorit za proboj u polufinale, ali hrvatski predstavnici "pokopali" su papirnate prognoze uz prave brige samo u prvom poluvremenu prošlotjedne prve utakmice, u Draženovom domu, kada su u jednom trenutku gubili sa 17 razlike. No, nastavak tog susreta i odlično odrađeni uzvrat donijeli su nešto sasvim drugačije, puno ljepše za Cedevitu.

"Ovo što smo mi napravili, to graniči sa znanstvenom fantastikom", kazao je trener Aco Petrović nakon madridske utakmice, a prenosi službena klupska stranica: "Sve što smo prošli ove sezone se sada isplatilo. Hrvatska nakon 20 godina ima predstavnika na Final Fouru, a igrači su najveći razlog zašto je Cedevita osigurala nastup u Trevisu".

"Najvažnije je bilo da izdržimo te početne dvije-tri minute", osvrnuo se Aco na obavljeno u Madridu: "Igrači koji su manje igrali ove sezone iznijeli su veliki teret u ovom susretu, a fantastičan je bio Vedran Vukušić koji je mjesec dana bez treninga, a ovog puta nam je bio ključan u 'rolanju' prema košu. I Lex Petrović je u ove dvije utakmice s Estudiantesom pokazao da može biti prijelomni igrač".

Vedran Vukušić igrao je pod blokadom, no bez obzira na to, bio je drugi Cedevitin strijelac u Madridu, s 15 poena, devet manje od Braceyja Wrighta: "Vidjeli smo u prvom susretu da je njima najlošiji dio igre obrana od pick-and-rolla pa smo tako napadali cijelo vrijeme. Izgledalo je pomalo jednolično, ali prolazilo nam je svaki put".

"Vjerojatno nitko nije očekivao da možemo doći u Madrid i dominirati kroz svih 40 minuta kao što smo to napravili, a sada se protiv Uniksa na Final Fouru imamo pravo nadati pobjedi. Već smo dokazali da možemo igrati protiv njih, pa iako bi oni inače bili favoriti, na Final Fouru favorita nikad nema", najavio je Vuk polufinalni ogled s momčadi iz Kazana, koji je na završnici u Trevisu na rasporedu 16. travnja.

Cedevita i Uniks odigrali su dvije utakmice u Topu 16, oba puta uz pobjede gostiju, s Uniksovih 94:76 u drugom kolu u Draženovom domu i Cedevitinih 88:84 u šestom kolu u Kazanu. Kome će biti sretniji neutralni teren?


Tekst: Ivor Krapac / SportNet.hr

Foto: Andrija Lučić / CROPIX

Komentari