Alba nakon produžeta do pobjede protiv Medvjeda

Objavljeno: 11.01.2012. 08:58

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Foto: I. Soban / KHLM / CROPIX

U drugom ovogodišnjem nastupu u punoj Areni Zagreb, hokejaši Medveščaka doživjeli su poraz. Bila je to vrlo uzbudljiva utakmica protiv mađarske Albe Volan, koju je odlučio produžetak, a njega su Medvjedi izborili u posljednjoj sekundi, piše Krešimir Ferlak za Sportnet

Imali su Medvjedi 1:0 nakon prve trećine, početkom treće su gubili 1:3, a na kraju su izborili produžetak pogotkom u posljednoj sekundi. Nakon 27 sekundi dodatnog vremena, pobjeda je otišla na stranu Mađara, ali Medveščak je još jednom pokazao veliko srce i požrtvovnost, te su osvojili bod u praktički izgubljenoj utakmici.

Početne minute nisu donijele previše uzbuđenja, a onda su poslije isključenja Matta Siddalla gosti iz Fehervara dobili priliku s igračem više. Ne samo da nisu postigli pogodak, nego su ga i primili. Kontru Medvjeda pogotkom je završio Joel Prpić, koji je odlično reagirao i backhandom pločicu smjestio iza gostujućeg vratara.

Utakmica se poslije toga vratila u izjednačeni ritam, a pogotku su gosti bili blizu nakon akcije Istvana Sofrona, ali napadač Albe je pogodio stativu nakon što je prethodno prevario domaćeg vratara Michaela Ouzasa. Kraj perioda donio je novu veliku šansu za goste. U kratkom vremenu isključenja su zaradila tri domaća igrača i jedan gostujući, ali Mađari ne koriste priliku s dva igrača više, Medveščak se odlično obranio.

Prvih dvadeset minuta Medvjedi su tako završili s pogotkom prednosti, a bio je to i četvrti period bez primljenog pogotka u Areni. Drugi dio su velikim pritiskom otvorili gosti, u prvih pet minuta Ouzas je bio primoran na nekoliko velikih intervencija, a svoj posao odradio je sjajno sačuvavši mrežu domaćina netaknutom.

Ipak, tri minute kasnije popustio je i Ouzas. Gosti su odigrali brzu kontru, Krisztian Palkovics je bio dodavač, a Justin DaCosta strijelac za, treba reći, zasluženo izjednačenje Albe Volan. Pet minuta prije kraja drugog dijela Mađari dolaze do vodstva. Zabio je Arpad Mihaly, a pogodak je priznat tek nakon što su se suci uvjerili da Mađarski igrač nije igrao visokom palicom.

Medveščak se malo trgnuo nakon dva primljena pogotka, ali do kraja druge trećine nije došlo do promjene rezultata. Priliku za poravnanje Medvjedi dobivaju na samom startu trećeg perioda poslije isključenja Andrasa Horvatha, ali nisu u te dvije minute napravili ništa značajnije. Zato su pogotkom uzvratili gosti.

Bila je to vrlo lijepa solo akcija Istvana Sofrona, koji se tako iskupio za svoj veliki promašaj iz prvog dijela. Taj pogodak je u potpunosti probudio i igrače i navijače Medveščaka, pritisak pred vratima gostiju postajao je sve veći, dobili su Medvjedi i novu priliku s igračem više, ali sada se Adam Munro istaknuo sa sjajnim obranama, a kada nije uspio on, pločicu je zaustavila vratnica.

Ipak, novu priliku s igračem više Medvjedi napokon koriste. S plave linije pucao je Sasha Pokulok, a našeg predstavnika na jedn razlike vraća kapetan Alan Letang. Zadnju minutu i pol Medvjedi su igrali bez Ouzasa, tražeći izjednačenje, a ono je stiglo u doslovno posljednjoj sekundi susreta.

Bila je to ogromna gužva pred vratima Albe, gotovo su igrači su bili ispred Munroa, a najbolje se snašao Pokulok koji je nekako ugurao pločicu iza Mađarskog vratara za urnebes u Areni i produžetak. Mađari su protestirali protiv odluke da se prizna gol, pa su tek poslije uvjeravanja suca se vratili na led i nastavili igru.

Međutim, čim su se vratili, odmah su i zabili gol za pobjedu. Poslije samo 27 sekundi Marton Vas je pogotkom završio kontru za drugi bod Albe Volan. Medveščak je ovim bodom ostao na drugoj poziciji, jer je i Red Bull nakon produžetka pao u Villachu.


Izvor: hrsport.net

Komentari