izborna sjednica

Foto - Runcu povjerenje i za sljedeći mandat predsjednika ZSUGV: Povećan i proračun i broj članova

Nakon predstavljanja programa za mjesto predsjednika, čelnu poziciju ZSUGV-a u sljedećem četverogodišnjem mandatu i dalje će obnašati Alen Runac, koji se na ovoj poziciji nalazi od 2016. godine...
Objavljeno: 24.04.2024. 11:16

Zadnja izmjena: 24.04.2024. 11:16

U prostorima Županijskog nogometnog saveza Varaždina jučer je održana 49. izborna sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Skupština je započela razrješenjem bivših članova i usvajanjem novih mandata članova za mandatno razdoblje od 2024. do 2028. godine. Nakon predstavljanja programa za mjesto predsjednika, čelnu poziciju ZSUGV-a u sljedećem četverogodišnjem mandatu i dalje će obnašati Alen Runac, koji se na ovoj poziciji nalazi od 2016. godine.

- U dosadašnjih osam godina mandata mnogo je toga učinjeno. Kada sam izabran na mjesto predsjednika Zajednica je brojala 108 članica, a danas ih imamo 132. I proračun je višestruko povećan, s tadašnjih 1,13 milijuna eura na današnjih gotovo 1,9 milijuna. A velika većina tog novca ulaže se u povećanje kvalitete, podupiranja izvrsnosti i osiguravanje boljih uvjeta za mlade sportaše, profesionalce i rekreativce - rekao je Runac.

Novi članovi odbora

Nakon reizbora, Runac je Skupštini predstavio svoje kandidate za mjesto dopredsjednika, kao i novi saziv Izvršnog odbora Zajednice. Mjesta dopredsjednika tako su pripala Saši Vojnoviću i Dubravku Baneku, dok će uz njih u Izvršnom odboru sljedeće četiri godine sjediti još Goran Vučetić, Mario Šobak, Damir Martinčević, Boris Zernec, Toni Dalić i Romano Puček.

Novi Nadzorni odbor čine predsjednik Zvonimir Kušter, predstavnik Grada Varaždina Dražen Cesar i Josip Plečko. U Etičkom povjerenstvu sjedit će: Damir Belaj, Predrag Čosić i Damir Kolarek. U Odboru lokalnih sportskih zajednica pri Hrvatskom olimpijskom odboru, Zajednicu sportskih udruga Grada Varaždina predstavljat će Patrik Koščak, dok je Stjepan Smernjak predstavnika Zajednice u Skupštini Saveza sportova Varaždinske županije.

'Moderan nogometni stadion'

Predsjedniku Runcu na reizboru je čestitao i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

- Sport i kultura su dva segmenta koje guramo u Gradu i čiju infrastrukturu razvijamo. Puno je zahvata poput gradnje tribine na nogometnom igralištu u Hraščici, teniskih terena kod varaždinskih bazena... Za sve smo projekte osigurali novac. Tu su i tri projekta rekonstrukcije prostora na Graberja, Srednjoškolca, dok baseball teren selimo na lokaciju u Jalkovcu. Na taj ćemo način riješiti problem prostora za sve sportove u Varaždinu. Želja nam je još moderan nogometni stadion za što ćemo osigurati novac za njegovo projektiranje, ali za izgradnju trebat ćemo naći drugi izvor financiranja - istaknuo je Bosilj.

Komentari