Anelka dolazi u Shanghai? Besek: Neće mu biti lako

Objavljeno: 23.11.2011. 12:02

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Dražen Besek od 2012. godine mogao bi trenirati velikog Nicolas Anelku, koji je najavio odlazak iz Chelsea.

Ovih dana pojavila se naime informacija da je Shanghai Shenhua, kineski klub Dražena Beseka, zainteresiran za dovođenje slavnog francuskog napadača, koji trenutno igra u Chelseau. Ugovor mu ističe na kraju sezone, a Shangai Shenhua mu nudi 9,2 milijuna po sezoni, ako dođe u njihove redove.

Navode je za francuski L'Equipe potvrdio i jedan klupski dužnosnik. A mi smo pokušali saznati što o svemu misli Dražen Besek.

- Ako ostanem trener, i ukoliko on dođe, neće mu biti lagano, za mene imena nisu bitna, već samo što daje na terenu - kazao je Besek, koji je u svojoj trenerskoj karijeri uvijek pokazivao veliku principijelnost u radu i disciplinu, što je tražio i od svojih nogometaša. Nekima se to nije uvijek sviđalo, no uvijek je imao svoj stav, što je potvrdio i prije nekoliko tjedana, kada je umalo "napljuskao" svojeg igrača, zbog izležavanja na terenu.

Bilo bi zasigurno zanimljivo, kako bi izdržao s ovim poznatim nogometnim "nestaškom".

Priznaje Besek da je za transfer već čuo prije nekoliko tjedana, ali je također svjestan da će ga biti teško realizirati. S druge strane, i on tek mora pregovarati o svojem statusu u klubu kojeg je ostavio u ligi.

- Pregovaramo, pa ćemo vidjeti, sada je teško bilo što govoriti - ističe Besek, koji se trenutno odmara u Varaždinu, nakon što je sezonu, u kojoj je klub preuzeo u posljednjem dijelu sezone, završio na 11. mjestu.

Nicolas Anelka je inače velika "ptica selica", posljednjih nekoliko sezona igra u Chelseau, a prije toga je promijenio čak sedam klubova (PSG, Arsenal, Real, Liverpool, Man City, Fenerbahče, Bolton).

Trenutno za njega vlada veliki interes, najavio je svoj odlazak iz Chelsea, a kineski Shangai Shenhua tek je jedan od brojnih zainteresiranih. Mi bi voljeli ipak, kada bi ga trenirao upravo Dražen Besek.

Komentari