Bandić spašava Cibonu, grad preuzima poslovne prostore

Objavljeno: 21.12.2010. 02:40

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Jednoglasno je prihvaćeno da Grad preuzme Cibonin dug kod Zagrebačke banke od 3,259.304 eura, ali i Cibonine poslovne prostore.

Vijećnici Skupštine grada Zagreba jednoglasno su podržali plan gradonačelnika Milana Bandića za sanaciju KK Cibona čiji je prvi korak preuzimanje duga nastalog dizanjem kredita kod Zagrebačke banke u visini od 3,259.304 eura u kunskoj protuvrijednosti.

– To je samo početak sanacije kluba. Kako mi ne znamo što će se događati ulaskom stečajnog upravitelja, molim ga da nas redovito obavještava o tom procesu – kazao je zastupnik Goran Kutlić.

O kakvom je stečaju riječ pojasnio je Ivica Lovrić, pročelnik Ureda za obrazovanje, kulturu i šport:

– U razgovorima na odborima stečaj je spominjan kao jedna od opcija, no hoće li do njega doći odlučit će nova uprava nakon hitne i temeljite analize.

Bandićev voditelj projekta Cibona kazao nam je kako očekuje da će klub u srijedu dobiti novu upravu:

– Očekujem da ću se u utorak sastati s v.d. predsjednikom Mihovilom Nakićem. Vjerujem da će nova uprava biti instalirana već na ovoj skupštini i da nova skupština neće biti potrebna. Bilo bi to gubljenje vremena. Razgovarao sam u nedjelju s igračima i pokazali su se vrlo razumnima. Budu li im ispunjavane ugovorne obveze, spremni su ostati. Koliko brza može biti prva financijska injekcija? Već početkom siječnja očekujem prve poteze.

Komentari