Barcelona “potopila” Real u El Clasicu

Objavljeno: 11.12.2011. 12:31

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Barcelona je zaustavila Realov pobjednički niz svladavši ga 3:1. Poveo je domaćin nakon greške Victora Valdesa već u prvoj minuti golom Karima Benzeme. Međutim, Katalonci su preokrenuli pogocima Alexisa Sancheza, Xavija i Cesca Fabregasa, piše Ante Zovko / SportNet.hr

"Bila je to utakmica, a u mnogim utakmicama sreća igra veliku ulogu. Kad smo vodili 1:0, imali smo priliku zabiti i drugi gol iz prilike kakvu igrač fantastičan kao Cristiano Ronaldo obično realizira, ali nismo", rekao je Jose Mourinho koji je istaknuo kako je drugi gol Barcelone bio plod sreće. Xavijev udarac se odbio od Marcela, potpuno prevarivši Ikera Casillasa.

"Njihov drugi gol pao je nakon odbijanja lopte i svi su mogli vidjeti da je to bila isključivo sreća. Imali smo još jednu priliku, za 2:2, a oni su gotovo odmah nakon toga zabili treći gol i to je bio veliki psihološki udarac za nas."

"Sreća je odigrala veliku ulogu, ali ne želim omalovažiti naše protivnike", dodao je Portugalac.

Lionel Messi lako je mogao zaraditi isključenje prije poluvremena. Nakon što je dobio prvi žuti karton zbog prigovora, neoprezno je startao na Xabija Alonsa. "Za mene je to bilo isključenje, ali je sudac bio bliže, možda i nije bilo za isključenje", komentirao je Mourinho ne prihavaćajući tezu da će ovaj poraz biti težak udarac za njegovu momčad na psihološkoj razini.

"Tužni smo, ali opušteni. Imamo isti broj bodova s još jednom utakmicom koju moramo odigrati. Ako ne izgubimo od Seville, dočekat ćemo Božić kao vodeći."

Josep Guardiola vjeruje da će Real i dalje biti veliki takmac za naslov prvaka. "Mislim da ovo neće utjecati na Realov moral. Oporavit će se tijekom stanke i vratiti se još jači. U igri je još 70 bodova, Real je još vodeći, ne možete reći da netko prvak već u studenom ili prosincu.". Barcelonin vratar Victor Valdes nakon samo 23 sekunde pogriješio je u dodavanju poslavši loptu u noge Angelu di Mariji. Ubrzo je Real poveo. Međutim, Guardiola je ponosan na svojeg vratara zbog reakcije u ostatku utakmice.

"Valdes je nakon svoje pogreške nastavio igrati na isti način, dodajući lopte kad bi mnogi drugi počeli nabijati lopte niz teren. To pokazuje našu snagu, posebno protiv momčadi koja stišće kao Real."

Autor: Ante Zovko / SportNet.hr

Komentari