Barcelona protiv Porta osvojila europski Superkup

Objavljeno: 27.08.2011. 13:11

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: allphotos2.bloguez.com

Barcelona je osvojila još jedan trofej, europski Superkup.  Europski je prvak  u Monacu golovima Messija i Fabregasa svladao Porto s 2-0.

Porto je cijelu utakmicu bio podređen i u nijednom trenutku nije ozbiljnije pritisnuo najbolju momčad svijeta. Ovim osvojenim trofejem Barcelona je prestigla Real Madrid po broju osvojenih "kanti" (74).

Barcelona je samim nastupom postala momčad koja je najviše puta dosada nastupila u Europskom superkupu (8), a ovo im je treći naslov.

Europski prvak je dominirao od početka susreta iako se to iz rezultata nije dalo iščitati sve do 39. minute kada je  doveo Barcelonu u vodstvo.

U nastavku utakmice Barcelona je nastavila dominirati, ali rezultat se nije mjenjao sve do kraja utakmice. Prvo je u 85. minuti zbog drugog žutog kartona isključen Rolando, a zatim je Cesc Fabregas u 88. minuti postigao svoj službeni prvijenac, te postavio konačnih 2:0.

Do kraja utakmice Guarin je pokvario dobar dojam koji je dotad ostavio na terenu kada je preoštrim startom na Javier Mascherana zaradio izravni crveni karton.

Barcelona izgleda nezaustavljivo i teško će joj se itko suprotstaviti i ove sezone unatoč silnim milijunima koje su određeni klubovi utrošili na pojačanja.

Početni sastavi:

Barcelona: Valdes; Dani Alves, Mascherano, Abidal, Adriano; Xavi Iniesta Keita; Pedro, Messi, David Villa

Porto: Helton; Sapunaru, Rolando, Otamendi, Fucile; Souza; Guarin, Moutinho; Hulk, Kleber, Cristian Rodriguez

Izvor:index.hr

Komentari