Barcelona remijem do finala na Wembleyu

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 04.05.2011. 07:48

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

U uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka ipak se nije dogodilo čudo. Barem ne ono rezultatsko.

Barcelona i madridski Real su remizirali (1:1), čime su Katalonci čekirali karte za finale u Londonu 28. svibnja i kultni Wembley. No, Real je na Nou Campu pokazao da zna i nešto drugo osim igrati bunker. Možda zato što na klupi nije bilo Josea Mourinha...

Na početku oba poluvremena napali su Karankini jurišnici, iznenadili Katalonce, no njihova je agresija u oba dijela utakmice izblijedila nakon 10-ak minuta. U prvih 45 minuta Madriđane je od rezultatske katastrofe spašavao fenomenalni Iker Casillas, dok je u nastavku Real probio Pedro Rodriguez u 54. minuti, nakon sjajne asistencije Andresa Inieste.

- Presretan sam što sam svom klubu u utakmici s Realom omogućio prolaz u finale Lige prvaka. Želimo još jedan trofej, no bit će teško protiv Manchester Uniteda - rekao je Pedro zaboravivši da Manchester još nije u finalu.

- Poseban trenutak! Pobjeda nad Realom koja nas vodi u finale Lige prvaka - sretan je nakon utakmice bio asistent Iniesta koji je otkrio:

- Nema zle krvi između naše dvije momčadi. Sve ono što se događa na terenu normalno je za velike rivale. No, na prvom je mjestu ipak fair-play.

Šok nakon pogotka Barcelone nije dugo trajao. Marcelo je već nakon 10 minuta vratio Realu nadu u čudo, no na tomu je i ostalo...

Dvije stvari ipak se nisu promijenile u odnosu na utakmicu u Madridu - sporna situacija iz 46. minute opet je otišla na stranu katalonskog kluba. Cristiano Ronaldo izgubio je ravnotežu i pao na Mascherana, a u nastavku akcije Higuain je zabio pogodak, kojega je glavni sudac Frank De Bleeckere poništio zbog Ronaldova prekršaja na Mascheranu. I da ga nije sudio, Belgijcu ne bi nitko ništa prigovorio.

- Dosta mi je već ovih sudačkih previda. Uvijek na našu štetu. Taj poništeni pogodak nas je pokopao. Prisjetite se samo prve utakmice, da je tamo ostalo 0:0, mi bismo s ovim rezultatom išli u finale - požalio se Casillas.

Druga stvar koja se nije promijenila, Emmanuel Adebayor nastavio je tamo gdje je stao u Madridu - mlateći po Barcinim igračima iz svih oružja.

U 75. minuti, strijelac Marcelo nije htio da Adebayor bude usamljen, pa je i on pokazao da zna lijepo opaliti po nogama. Koga drugoga nego Lionela Messija.

Osim Pedrova pogotka, najveći pljesak pobrao je u 80. minuti Francuz Eric Abidal kada je otišao na zagrijavanje, da bi ušao u sudačkoj nadoknadi. Samo mjesec i pol dana, točnije 49 dana od operacije tumora jetre vratio se Francuz na nogometne terene!

Zanimljiv uvod u drugo poluvrijeme imala je utakmica na Nou Campu, u teren je utrčao navijač, proletio pored Cristiana Ronalda, nešto mu dobacio, a onda se igrao lovice s 10-ak zaštitara...

Zanimljiv je bio i podatak na poluvremenu utakmice s Uefine službene stranice. Barcelonin veznjak Xavi Hernandez u prvih je 45 minuta imao 92 dodavanja, od čega 87 točnih! U Realovoj momčadi najbliži mu je bio Xabi Alonso sa 29 dodavanja, od čega 24 točna...

Na kraju je Xavi završio sa 134 (123 točna), a kod Reala je loptu najčešće u posjedu i nakon 90 minuta imao Xabi Alonso - 47 puta (33).



Komentari