Bednja i cestički Polet po iznenađenja protiv trećeligaša u pretkolu Hrvatskog kupa

Objavljeno: 26.08.2015. 11:33

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: I.T.

Nogometaše Bednje i Poleta iz Cestice u četvrtak od 16 sati čekaju susreti pretkola Hrvatskog nogometnog kupa. Ovogodišnji pobjednik Županijskog kupa Bednja iz Beletinca od 16 sati ugostit će Primorac iz Biograda na Moru, dok će Polet iz Cestice na noge Opatiji.

Prošlosezonski finale Županijskog nogometnog kupa u regularnom dijelu završio je 0:0, a nakon izvođenja kaznenih udaraca slavili su Beletinčani.

Obje momčadi su tako izborile nastup u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa. Bednja koja se natječe u Prvoj županijskoj ligi igrat će protiv novopečenog trećeligaša Primorca iz Biograda na Moru. Zanimljivo je da Primorac vodi Dragan Blatnjak bivši igrač Hajduka, Zadra, Osijeka te ruskih Rostova i Khimkija. Prvenstvo nogometašima Dragana Blatnjaka u 3.HNL Jug počinje ovog vikenda, dok su Beletinčani već krenuli u prvenstvo. U subotu su pobijedili plitvički Selnik 3:1 te s  puno optimizma dočekuju današnji susret.

- Dobro smo ušli u prvenstvo i puni smo samopouzdanja. Protivnik je sigurno jako dobar i organiziran budući da su već u utorak stigli. Čuli smo da treniraju četiri do pet puta tjedno, što znači su dobro pripremljeni, a posebno su opasni prema naprijed. No, igramo kod kuće i dat ćemo sve od sebe kako bi izborili prolaz u daljnje natjecanje Hrvatskog kupa - rekao je veznjak Bednje, Petar Hrebak.

Momčad Saše Paske čeka težak posao, a težak posao čeka i nogometaše cestičkog Poleta. Oni gostuju kod Opatije, novopečenog člana 3.HNL Zapad. Cestičani su također kao i Bednja pobjedom ušli u prvenstvo, slaveći kod Dubravke 2:0. Njihovi protivnici u natjecanje 3.HNL Zapad kreću u subotu. Nogometaši Opatije su veliki favoriti na domaćem terenu, no nogometaši Poleta nadaju se iznenađenju.

- Idemo ih iznenaditi. Oni su favoriti, no nećemo se lako predati - rekao je branič cestičkog Poleta, Luka Papec.

Eventualnim prolaskom u šesnaestinu finala Hrvatskog kupa naši predstavnici na teren će 23. rujna.

Komentari