Nadomoćni gosti u Beletincu

FOTO Bednja primila 'petardu' od nogometaša Varaždinu u prvoj polufinalnoj utakmici Županijskog kupa

Objavljeno: 11.05.2016. 19:40

Zadnja izmjena: 11.05.2016. 19:56

Foto: Ivan Tomašković

U Beletincu je danas odigrana prva utakmica polufinala Županijskog nogometnog kupa između domaćina Bednje, branitelja naslova i Varaždina, a završilo je rezultatom 5:1 za goste.

Bila je to utakmica u kojoj se razlika od dva nogometna ranga osjetila, a trinaestoplasirana momčad 3.HNL Istok bila je nadmoćna u svim segmentima nogometne igre.

Petoligaš vs. trećeligaš

Varaždinski nogometaši poveli su u 6. minuti preko Josipa Bobana koji je udarcem s ruba šesnaesterca neobranjivo pogodio za vodstvo. Samo šest minuta kasnije Luka Jagačić je dobro reagirao na povratnu loptu i povećao prednost gostiju. Još dva pogotka varaždinski nogometaši zabili su pred kraj prvog poluvremena. Prvo je Jagačić u 37. realizirao kazneni udarac da bi Stjepan Oštrek minutu kasnije izašao sam pred vratara Bednje Nikolu Slatinu i poentirao za 4:0.

U drugom poluvremenu domaći nogometaši su se malo probudili i počeli prijetiti udarcima izvana, no nisu bili precizni. Trud im se isplatio u 62. minuti kada je Jakov Klopotan odmjerenim šutem sa šesnaest metara neobranjivo pogodio za smanjenje vodstva.

Opušteni Varaždinci su kontrolirali susret, a još jedan pogodak pao je u 80. minuti. Ovaj put sam je pred domaćeg vratara izašao Boban i zabio svoj drugi pogodak na susretu.

Dobar trening

- Nama je ovo bila dobra trening utakmica. Bednja je ekipa koja voli igrati, no razlika u fizičkoj pripremljenosti je ipak došla do izražaja - rekao je Mario Ružić, trener Varaždina.

S njim se složio i njegov kolega, Saša Paska.

- Mogu reći da sam ponosan na svoje dečke s obzirom na to koliko treniraju. Oni su dali svoj maksimum, no Varaždin je bio spremniji i kvalitetniji te je zasluženo je slavio. Okrećemo se prvenstvu gdje se nadamo da možemo sustići vodeći dvojac - istaknuo je Paska, trener trećeplasirane momčadi Prve županijske lige.

Nogometaši Varaždina tako imaju vrlo dobro razliku pred uzvrat koji se igra 25. svibnja na stadionu Varteksa.

U četvrtak je na rasporedu druga polufinalna utakmica Županijskog kupa između Jalžabeta i Zadrugara, a atmosferu s utakmice u Beletincu pogledajte na fotografijama.

Komentari