PH U SPRINT TRIATLONU

Berba medalja članova Triatlon kluba Varaždin u Opatiji - tri triatlonca, a pet medalja!

Objavljeno: 13.07.2018. 12:02

Zadnja izmjena: 13.07.2018. 12:20

Foto: TK Varaždin

U izvrsnoj organizaciji TK Matulji u Preluku kod Opatije održano je Otvoreno Prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu. Članovi Tritalon kluba Varaždin ostvarili su odlične rezultate i vratili se kući s pet medalja.

Ista utrka bodovala se i za Alpe Adria kup 5. kolo, tako je na utrci nastupilo ukupno 230 natjecatelja. Najviše je bilo domaćih triatlonaca, malo više od Talijana i Slovenaca, te Austrijanaca i triatlonaca iz BiH. Na utrci je nastupio i jedan Španjolac.

Start trke bio je u luci Preluk, gdje je odrađeno plivanje, zatim se utrka nastavila vožnjom biciklom cestom prema Rijeci te trčanjem po usponu prema Opatiji. 
Pobjednik trke je bio Talijan Butturini, član TK Zadar.

Međutim, ono najvažnije je daa su članove TK Varaždin bili iznimno uspješni na ovoj međunarodnoj utrci. Prvi puta ove godine sva tri licencirana triatlonca su na istoj utrci nastupili u oba natjecateljska raspisa. Nastup je bio prava berba medalja, tri triatlonca a pet medalja. Zvonimir Tumpić M70 dva zlata, Teodor  Pichler M65 dva zlata i Zlatko Sir M60 srebro, koji je imao vrlo jaku konkurenciju u domaćem prvaku Makaju, slovenskom Trojaru i austrijskom prvaku Schrottenbachu.

 

Komentari