Varaždinske mažoretkinje

Foto - Berba medalja Varaždinskih mažoretkinja u Slunju - osvojeno 21 odličje

Objavljeno: 16.03.2022. 18:41

Zadnja izmjena: 16.03.2022. 18:46

Dječji sastav, mlađe i starije kadetkinje i juniorke Varaždinskih mažoretkinja za vikend su nastupile na motivacijskom državnom natjecanju u organizaciji Hrvatskog mažoret saveza održanom u Slunju, gdje su u kategorijama Prvog i Višeg koraka osvojile 21 odličje – 14 zlatnih, 6 srebrnih i 1 brončanu medalju.

Sreći i dječjem veselju nije bilo kraja, a natjecateljski odlazak u Slunj na kraju se pretvorio u turistički izlet uz poučni posjet nadaleko poznatim Rastokama, gdje su mažoretkinje obišle prirodne ljepote ovoga poznatog hrvatskog odredišta.

- Nastup na natjecanju u Slunju značajan je iz više razloga. Jedan od njih jest uvid u dosadašnji rad i trud djevojčica po uzrastima, koji pokazuje da smo od početka školske godine naovamo doista marljivo uvježbavale sve elemente i zahtjevne segmente baratanja mažoret štapom što je u konačnici rezultiralo osvajanjem sjajnih odličja – naglašava voditeljica Varaždinskih mažoretkinja Anita Mikac Grabarić. Drugi razlog je predstojeće svibanjsko državno prvenstvo u mažoret plesu, jer su nastupom u Slunju mažoretkinje stekle samopouzdanje za nastup koji se stručno vrednuje i boduje na razini državnog natjecanja.

- Vjerujemo da će u preostalom proljetnom dijelu naše mažoret aktivnosti, putovanja i druženja privući zainteresirane djevojčice i djevojke školskoga uzrasta da nam se priključe u našu veselu žensku ekipu, koja će ove godine obilježiti 28 godina svog postojanja – ističe dopredsjednica Varaždinskih mažoretkinja Tamara Herjavec Habek, i najavljuje kako za tu priliku predzadnjeg dana ovogodišnjeg Špancirfesta Varaždinske mažoretkinje pripremaju nova iznenađenja na 19. Reviji mažoret timova.

Komentari