KK Varteks

Besplatna škola košarke za sve dječake nižih razreda OŠ

Objavljeno: 09.06.2021. 18:35

Novoosnovani Košarkaški klub Varteks Varaždin ovaj i sljedeći vikend održava besplatnu Školu košarke na novo obnovljenom košarkaškom igralištu POS za sve dječake od 1. do 4. razreda OŠ, dječaci rođeni od 2010. do 2014. godine.

Također, Škola košarke Varteks za počentike će se provoditi u lipnju, srpnju i kolovozu 2021. na vanjskim terenima košarkaškog igrališta Graberje, novom igralištu skejt park, POS igralištu i dvorani Graberje.

Cilj im je prenjeti djeci košarkaško znanje te kroz igru i vježbe potaknuti razvoj motoričkih sposobnosti koje su senzitivne kod dječaka od 1. do 4. razreda osnovne škole (brzine, agilnosti, ravnoteže, preciznosti, koordinacije...), a za što će biti zaduženi stručni košarkaški treneri s više godišnjim iskustvom u području košarke i sporta:

  • Petar Zajec, magistar kineziologije (15 godina košarkaški trener u mlađim dobnim kategorijama)
  • Matija Ciglar, prof. kineziologije (trener s višegodišnjim iskustvom u mlađe dobnim kategorijama i 2018 godine prvak države u košarci s dječacima 2 i 3 razred OŠ.)
  • Dejan Čonda, diplomirani trener košarke za rad s mlađim dobnim kategorijama s višegodišnjim iskustvom
  • Marko Martinčević, diplomirani trener košarke za rad s mlađim dobnim kategorijama s višegodišnjim igračim iskustvom
  • Andrej Bušić, magistar kineziologije i kondicijski trener s višegodišnjim igračim iskustvom iz košarke
  • Petar Martinec, vanjski suradnik – kineziterapeut
  • Dalibor Kišić, izokinetička rehabilitacija

Želja im je u suradnji s Nogometnim klubom Varteks Varaždin, varažidnsku košarku vratiti na visoki nivo gdje je nekad bila, a to je jednino moguće sustavnim radom u mlađim dobnim kategorijama i educiranim trenerima. Osim toga, velika im je želja  vratiti navijače i publiku na tribine, i nastaviti s trenizima košarke po cijeloj županiji.

Za sve upite vezano za članstvo i Školu košarke možete se javiti se na broj 092/335-6241.

Komentari