Bilić: Ćorluka može i na lijevi bok

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 31.05.2011. 16:21

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Mario Todoric / CROPIX

Stanje Danijela Pranjića donijelo je bore na lice Slavena Bilića. Ozljeda zadnje lože je neizvjesna, njegov nastup protiv Gruzije krajnje je upitan. Da se utakmica igra sutra, Pranjić sigurno ne bi igrao

Bayernov igrač silno želi igrati, spreman je prihvatiti rizik, ali Bilić ima drugačija razmišljanja i čekat će što će liječnici kazati.

- To je stara ozljeda, još iz Bayerna. A protiv reprezentacije Brača Pranjić je osjetio zatezanje već u desetoj minuti, nalaz je pokazao zategnuće. Ništa strašno, ali nije idealno. Radi vježbe, prerano je za neke konkretne ocjene. Pripremamo se kao da ga nema, a ako ga bude, onda super – rekao je Bilić.

U Bilićevim varijantama Pranjić je bio sigurna opcija na lijevom bočnom u zadnjoj liniji.

- Njegova ozljeda remeti planove, ali s druge strane imamo jako dobra rješenja, odnosno rješenje za tu poziciju. Ćorluka na lijevom beku je jedno od rješenja, već je igrao to mjesto, pripremali smo ga to mjesto još za onu utakmicu protiv Engleske na Wembleyu, igrao je lijevo i dio utakmice u Parizu. I za Tottenham je u finišu sezone igrao lijevo. Ma, radi se o top igraču, koji može na sve četiri pozicije igrati jednako kvalitetno – kaže Bilić, uz dodatak da su se reprezentaciji priključili Lovren i Dujmović, koji su u najužim kombinacijama za nastup, posebno Lyonov stoper.

Video zapisi utakmica Gruzije su na stalnom repertoaru, Bilić vjerojatno već napamet zna sve minute dvoboja u Tbilisiju, ali i onog Gruzije protiv Izraela. Raduje ga što će Poljud biti ispunjen do posljednjeg mjesta, do sada je prodano oko dvadeset tisuća ulaznica.

- To je ono što smo htjeli, to smo i očekivali. Mi smo hrvatska reprezentacija, koja je u sportu naš najpoznatiji brand. Ne iznenađuje me velik interes, živim u Splitu i znam da ljudi vole nogomet, reprezentaciju, a Split je grad koji je u pozitivnom smislu nacionalno svjestan. A za neke probleme ovi momci nisu krivi. Ne dvojim da će nas publika nositi na utakmici – kazao je Bilić.

Oduševljen je Bračom i svim zbivanjima na otoku. Nije to poremetilo ni nekoliko zvižduka upućenih Mandžukiću i Tomečaku na utakmici protiv reprezentacije Brača.

- Nije to bilo ništa, nećemo reagirati na pojedinačne detalje, toga ima svugdje i ne treba generalizirati. Ovdje nam je fenomenalno, treninzi su otvoreni i da je bilo kakvih devijacija koje nas remete to bismo riješili na drugi način. Sve je suprotno – rekao je Bilić.

Izdvojili smo Mandžukića kao igrača koji je oduševio na ovim pripremama, nametnuo se kao prvo ime.

- On je već dugo tu, pa u kadru je još od Makedonije, bio je tada igrač Zagreba. A od starta kvalifijacija za SP igra stalno. Imao je tek pauzu na početku sezone zbog slomljenog prsta. Mandžo je pravi prvotimac, na njemu se vidi da pršti od samopozudanja, spasio je Wolfsburg. Bez obzira što se to nije vidjelo na njemu i skrivao je, nije mu bilo lako prvih osam mjeseci kada je sve natovareno na njegova leđa kad je proglašen lošom kupovinom da bi on sve to sada demantirao. Stvarno leti terenom i naš je veliki adut. S tim da je bio adut i prije – kazao je Bilić.

Komentari