Bilić: Shvaćam ljutnju, ali i dalje smo favoriti i idemo na EURO!

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 28.03.2011. 21:19

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Boris Kovačev / CROPIX

- Shvaćam ljutnju i bijes nacije, no situacija u grupi u našim je rukama - rekao je Bilić.

Slaven Bilić u Parizu je održao novinsku konferenciju uoči prijateljske utakmice protiv Francuza. Kockasti i tricolori u utorak će u 21h ponoviti polufinale SP-a 1998. Hrvatska Blancovoj momčadi na noge dolazi u nimalo veseloj atmosferi nakon poraza od Gruzije.

- Igramo protiv jedne od najboljih svjetskih reprezentacija, barem na papitu, i nadam se da smo se oporavili od šokova. Bili smo deprimirani i tužni, ali smo shvatili da iz svega moramo izvući pouku i nastaviti koncentrirano raditi. Ne može nas jedan poraz poremetiti - rekao je Bilić.

O porazu od Gruzije nastavio je ovako: - Ne tražim alibi, preuzimam svu odgovornost, ali Hrvatska je i dalje favorit. Plasirat ćemo se na Euro! Znali smo da nas u Tbilisiju čeka 50 tisuća fanatičnih navijača, solidna domaća momčad, koja se dobro brani. Trebala nam je inspiracija barem dvojice naših napadača, a to nismo imali. Ali, kad smo svi raspoloženi, onda je to rapsodija - rekao je i dodao:

- Razumijem i ljutnju i bijes, frustracije su velike.. Bilo je loše, ali ne mogu baciti u koš sve što je bilo. To nije u duhu sporta, a već smo prošli ovakve situacije pa smo se digli. Situacija u grupi je u našim rukama…

Na pitanje nedostaje li momčadi Prosinečki pojasnio je: - Često to forsirate..., nije bio s nama bez veze. Ali, glupo ga je stavljati u kontekst poraza u Gruziji, nije on radio baš sve - smatra Bilić.

Dotaknulo ga je i pitanje o Modriću koji u reprezentativnom dresu već dugo ne blista. - Razgovarao sam s njim dva sata. Svjestan je da svi prizivaju onog starog Luku, a očekujem da će već protiv Francuza biti u pravom izdanju. Ističe da se tricolora ne boji. - Bojim se samo Boga, a Francuzi su poslije Gruzije najbolje što nam se moglo dogoditi. Očekujemo puno od te utakmice, to su igračine, ali i mi imamo igračine i zato s nestrpljenjem očekujemo utakmicu.

Agencija VLM

Foto: Boris Kovačev / CROPIX


Komentari