RK Koka

Bivša reprezentativka Petra Oštarjaš pojačala varaždinsku Koku!

Objavljeno: 02.02.2016. 18:18

Zadnja izmjena: 15.02.2016. 20:37

Foto: Arhiva

Bivša hrvatska rukometna reprezentativka Petra Oštarjaš vratila se u redove Koke, kluba u kojem je napravila prve korake s rukometnom loptom.

Riječ je o 25-godišnjakinji koja je 2012. godina kao najbolja varaždinska rukometaša otišla u redove zagrebačke Lokomotive. S lokosicama je u sezoni 2013. /2014. osvojila Kup i naslov prvaka Hrvatske.

U ljetu 2013. godine s hrvatskom ženskom rukometnom reprezentacijom nastupila je na Mediteranskim igrama u Mersinu i tamo u svojem premijerom nastupu u reprezentativnom dresu stigla do brončanog odličja. Igrala je Petra sa zagrebačkom ekipom i Regionalnu ligu, Kup pobjednika kupova te je sve više napredovala u rukometnom smislu.

I dok je bila u naponu snage i kad je njezina karijera mogla ići samo uzlaznom putanjom, na tom putu sputala ju je neugodna ozljeda koljena. Puknuće prednjih križnih ligamenata, kasnije dvije operacije, ostavili su je izvan terena čak sezonu i pol.

- Sve je bilo super, no tada su me ozljede spriječile. Imala sam dvije teške operacije koljena i sve me to bacilo nekoliko koraka unazad - rekla je Petra Oštarjaš rodom iz Klenovnika pored Ivanca.

Budući da sezonu i pol nije odigrala ni jednu utakmicu za zagrebačku Lokomotivu, jučer je sve dogovorila sa Ženskim rukometnim klubom Koka, kojem će biti veliko pojačanje.

- Dogovorili smo da pomognem cura i vjerujem da im mogu pomoći - rekla je Oštarjaš koja vjeruje da Koka zaslužuju znatno više poziciju na ljestvici nego što je trenutno osmo mjesto.

- Sigurna sam da zaslužujemo bolju poziciju, a još je mnogo do kraja i nadam se da ćemo pomaknuti prema gornjem dijelu ljestvice -istaknula je Oštarjaš koja će tek za dva do tri kola nastupiti u redovima varaždinskih rukometašica, a vjeruje da može ponovo igrati na razini kao što je igrala prije tri sezone.

- Vidjet ću koliko će koljeno dozvoljavati, ali želim igrati rukomet kakav sam igrala prije ozljede - zaključila je Oštarjaš.

Komentari