Bivši varteksovac vrlo blizu osvajanja naslova prvaka u prvoj švedskoj ligi

Objavljeno: 07.10.2015. 20:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: IFK Norrköping - Facebook

I dok se većina prvenstava tek zahuktava, u najvišem rangu švedskog nogometa čeka se konačan rasplet. Iščekuje ga i bivši igrač Varteksa Nikola Tkalčić koji igra svoju najbolju sezonu u Norrköpingu.

Osim što 26-godišnji nogometaš igra najbolju sezonu u Švedskoj, njegova ekipa ima povijesnu prigodu. Naime, ostala su tri kola do kraja Allsvenskana (op.a službeni naziv prve švedske prve), a Norrköping je vodeći sa 60 osvojenih bodova. U 27 odigranih kola upisali su 18 pobjeda, šest remija i tri poraza.

- Ove godine imamo dobro posloženu ekipu. Možda nemamo najbolje igrače pojedinačno, ali kao momčad smo jedni od bolji u ligi i zato jesmo trenutno vodeći nakon 27. kola - rekao je Nikola Tkalčić koji je 27. kola upisao 24 nastupa i zabio dva zgoditka.

- Jako sam zadovoljan svojim igrama ove sezone. U prvom dijelu sezone igrao sam desnog veznog, a posljednjih 12 utakmica trener Janne Andersson me stavio na lijevog bočnog. Već sam četiri sezone u Norrköpingu i svi mi kažu da je ovo najbolja sezona u mojoj karijeri - dodao je Tkalčić.

Do kraja su ostala tri kola, a Norrköping u 28. kolu gostuje kod četvrtoplasiranog Elfsborga, potom ugošćuje pretposljednje Halmstad, a u posljednjem kolu gostuje kod petoplasiranog Malmöa. Za vrat im puše drugoplasirani IFK Göteborg koji ma dva boda manje, a trećeplasirani je AIK s tri boda manje.

- Imamo još tri utakmice do kraja. Jednu igramo doma i dvije u gostima i bit će teško, no dat ćemo sve od sebe da uspijemo zadržati prvo mjesto. Nadamo se da Göteborg i AIK neće osvojiti sve bodove - objasnio je Tkalčić koji se tako ima prilike zlatnim slovima upisati u klupsku povijesti Norrköpinga.

- Cijeli grad je na iglama jer imamo prigodu nakon 26 godina osvojiti titulu prvaka Švedske. Nadam se da ćemo to ostvariti i ljudima donijeti neizmjernu sreću - zaključio je igrač Norrköpinga kluba koji je 12 puta bio prvak Švedske.

Komentari