kod arene varaždin

Bliži nam se 5. međunarodni disc golf turnir Drava Forester

Objavljeno: 23.10.2016. 12:00

Foto: PR

U danima od 4. do 6. studenog, na prostoru kod Gradske sportske dvorane u Varaždinu, stotinjak igrača iz Europe, Kanade i Amerike će sudjelovati na 5. međunarodnom disc golf turniru Drava Forester.

Turnir se održava od 2012. godine kada je okupio svega 28 igrača, da bi danas, radi kontinuiranog rasta igrača iz cijelog svijeta, ali i brojnih popratnih sadržaja bio priznatog međunarodnog karaktera.

Sport je zanimljiv i jedinstven, naime, disc gol se igra vrlo slično klasičnom golfu uz razliku u tome što igrači, umjesto da koriste palicu i lopticu bacaju posebno dizajnirane diskove u disc golf koš. 

Na ovogodišnjem turniru sudjelovat će i američki disc gol profesionalac Philo Brathwaite, koji je u svojoj desetogodišnjoj karijeri osvojio čak 21 turnir i brojne novčane nagrade, a trenutno je po rejtingu 25. igrač svijeta, dok je ovogodišnje svjetsko prvenstvo završio na 21. mjestu.

Svjetsku slavu i van disc golf zajednice Philo je stekao ove godine kada je na turniru u američkoj državi Oregon uspio postići iznimno rijedak „albatros“, odnosno kada je stazu dužine 260 metara i predviđenu da se odigra u pet bacanja uspio završiti iz drugog bacanja. 

Osim sportskih natjecanja, svi sudionici će moći uživati u druženju, tradicionalnim jelima, vinima i tako upoznavati kulturnu baština varaždinskog kraja.

Turnirska natjecanja će se odvijati tijekom petka, subote i nedjelje od 9 do 15 sati, dok će za publiku najzanimljiviji dio biti u nedjelju od 13:30 sati kada slijedi finalni dio natjecanja u kojem će sudjelovati pet najboljih igračica i igrača.

Komentari