BMX vozač Marin Ranteš s petim mjestom ušao u finale Baltic Gamesa u Gdanjsku

galerija-images/marin rantes baltic games 2015

Objavljeno: 12.04.2015. 11:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Facebook Baltic Games

Varaždinski BMX vozač Marin Ranteš ovog je vikenda u Gdanjsku u Poljskoj na jednom od najvećih natjecanja u ekstremnim sportovima Baltic Games. 

Nakon jučerašnjih polufinala, Marin je s odličnim petim mjestom između 20 BMX vozača ušao u samo finale Baltic Gamesa.

- U petak su bile kvalifikacije, koje ja nisam trebao voziti, tako da je za mene sve počelo jučer s polufinalom. Polufinali su voženi u divje skupine od po 15 vozača. Vozila su se dva rana od minute i last trick. Cijeli dan smo trenirali, pa smo do navečer kada je vožena moja skupina, već svi bili dosta umorni. Jutros su objavljeni rezultati i s petog mjesta krećem u današnje finale - javio nam se Marin iz Gdanjska.

Mladom Varaždincu, rođenom Topličancu, ovo nije prvo natjecanje na Baltic Gamesu. Prošle godine u kolovozu tamo je osvojio treće mjesto, a odličnom rezultatu nada se i ove godine.

Prije Baltic Gamesa, Marin je prošlog mjeseca trenirao u Sjedinjenim Američkim Državama, u kampu Woodward West. Dojmovi su više nego pozitivni, a njegovi rezultati samo su još jedan dokaz da je Marin dio svjetske elite u ekstremnim sportovima.

- Uživao sam u najboljem kampu za ekstremne sportove na svijetu Woodward Westu, u Los Angelesu. Park u kampu je san za učenje novih i ponavljanje starih trikova. Prvo je uvijek bitna prilagodba na park, na nove elemente, različite kuteve na kvoterima, jumbox-ima. Ali tamo je i prekrasan foampit, na elementima rezi. Vozio sam od jutra do mraka - rekao nam je Marin i dodao kako je skinuo i neke nove trikove koje je već dugo želio naučiti, ali nije imao gdje.

Finale Baltic Gamesa u Gdanjsku za BMX vozače počinju danas oko 17 sati, a svi iz Marinove ekipe nadaju se što boljem rezultatu.

{gallery}marin rantes baltic games 2015{/gallery}

Komentari