Solomun: Borba za NK Varaždin se nastavlja, sazvat ću izvanrednu skupštinu

Objavljeno: 23.02.2012. 09:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Nakon burnih događanja tijekom utorka, priopćenjem nam se javio i dojučerašnji podpredsjednik NK Varaždina Boris Solomun, koji unatoč svemu, tvrdi da nastavlja borbu za preuzimanje varaždinskog prvoligaša te je već počeo sa skupljanjem potpisa za izvanrednu skupštinu.

Solomun nam je proslijedio dopis koji je poslao predsjedniku Horvatu, u kojem u sedam točaka obrazlaže zašto podnosi ostavku.

Prvo još jednom naglašava kako je obavio razgovore sa čelnicima HNS-a, lige i udruženja, kako je bio spreman pravno riješiti postojeću suspenziju zbog dugova prema bivšim igračima, a tvrdi da se NK Varaždin i sam doveo u ovu situaciju ne pregovaravši sa igračima.

Ističe Solomun i da je razlog odlaska nesastajanje Izvršnog odbora, da potvrdi njegovo imenovanje na mjesto podpredsjednika. Navodi i da je unatrag nekoliko godina došlo do nepoštivanja odredbi Statuta, i do njegove povrede u člancima 6, 8, 23, 25, 31, 32, 33, 35 i 38, a zbog čega su se ukupna dugovanja popela na preko 30 milijuna kuna.

- Razlog ostavke je i taj što navijači Kluba White Stonesi ne dolaze na utakmice duže od godine dana, a Vi niste mogli uvažiti niti jedan od njihovih zahtjeva kako biste ih bar pokušali vratiti na tribine u domaćim utakmicama - navodi Solomun u dopisu Zlatku Horvatu.

Smeta ga i što je posljednji puta u svlačionici razgovarao s igračima 9. siječnja 2012. godine te zbog toga što zaposlenici i igrači ne dobivaju plaće, a Solomun navodi i da pojedini zaposlenici imaju neprimjerene Ugovore o radu kao i premije u slučaju otkaza. S druge strane, njemu s pozicije dopredsjednika kluba nije dozvoljen razgovor s igračima.

Tvrdi da nije ispoštovan dogovor o prepuštanju predsjedničkih ovlasti do predstojeće Skupštine o zastupanju Kluba radi ravnopravnog i stručnog pregovaranja s potencijalnim zainteresiranim poslovnim partnerima i radi jasnog stava o poziciji u Klubu

Horvatu spočitava i da kao predsjednik kluba, uopće ne može okupiti kvorum na Skupštini, što dovoljno govori samo za sebe.

- Na kraju, ova ostavka nikako ne znači moj prestanak borbe za dobrobit NK Varaždin, pa ovim putem  časno najavljujem svoju kandidaturu na mjesto predsjednika NK Varaždin i izvješćujem Vas kako sam pokrenuo proceduru za prikupljanje potrebnih glasova članova Skupštine za hitnim sazivanjem izvanredne sjednice kao jedinog pravno utemeljenog tijela koje može donijeti najpravedniju Odluku za Klub kojem ste na čelu. - stoji u dopisu koji potpisuje Boris Solomun.

 

Solomun: Bio sam spreman preuzeti cijeli rizik

Solomun tvrdi da je na redovitu sjednicu došao s gotovim prijedlogom, kojim bi bio u mogućnosti skinuti suspenziju kluba, kako bi se u petak stekli uvjeti igranja prve prvenstvane utakmice protiv Rijeke.
- Zbog kroničnog višegodišnjeg nerada na problemima oko neisplata ugovorenih plaća i premija igračima nisam želio otkriti način na koji bi to izveo jer ti ljudi to nisu niti zaslužili. Časno sam preuzeo odgovornost na sebe i  odlučno krenuo u rješavanje problema pa taman da i ja dio dugovanja morao isplatiti kroz pozajmicu  s vlastitog poslovnog računa uz jasan uvjet predsjedniku kluba da danas podnese neopozivu ostavku, a prije toga sazove Izvanrednu sjednicu - ističe Solomun.

 

Komentari