u varaždinu Persepolis

LOKALPATRIOTIZAM S POKRIĆEM Branko Ivanković donio Varaždinu 100.000 eura

Branko Ivanković je potpisao ugovor s iranskim prvakom na još dvije godine, a ekipu je doveo na pripreme u Varaždin ponajprije iz lokalpatriotizma ali naravno i zbog odličnih uvjeta koje Varaždin pruža za pripremu sportskih ekipa...
Objavljeno: 02.07.2018. 09:08

Zadnja izmjena: 03.07.2018. 15:09

Foto: Damir Ivančić

Iranski prvak Persepolis, pod vodstvo trenera Branka Ivankovića odradio je prve treninge u Varaždinu. Domaćin priprema iranskog prvaka je NK Varaždin uz tehničku organizaciju tvrtke Sebi trade uz pomoć Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, Vincek busa, hotela Turist i Županijskog nogometnog saveza Varaždin.

Teheranski klub u Varaždinu će biti do 12. srpnja i svakodnevno će odraditi trening od 10 do 12 sati na SC Sloboda a od 17,30 do 19, 00 sati na stadionu NK Varaždin gdje će se i odigrati prijateljske utakmice. Za sada su dogovorene utakmice u srijedu 4. 7. ali je protivnik još nepoznat zbog otkaza mađarskog trećeligaša Ajka, u subotu 7. 7. protiv Intera iz Zaprešića, nedjelju 8. 7. protiv slovenskog prvoligaša Alumijina iz Kidričeva te u utorak 10. 7. protiv zagrebačke Lokomotive. Sve utakmice su na rasporedu s početkom u 17,30 sati, a ulaz je besplatan.

Branko Ivanković je potpisao ugovor s iranskim prvakom na još dvije godine, a ekipu je doveo na pripreme u Varaždin ponajprije iz lokalpatriotizma ali naravno i zbog odličnih uvjeta koje Varaždin pruža za pripremu sportskih ekipa.

Lokalpatriotizam s pokrićem

– Ovo nije samo lokalpatriotizam bez pokrića. Imamo odličan smještaj u hotelu Turist gdje hrana ima Halal certifikat, na raspolaganju su nam dva stadiona, gym na TTS Sport centru tako da je ovakve uvjete teško naći.

- Ovo je naša druga faza priprema u kojoj ćemo odigrati četiri jake utakmice. Nakon 12. srpnja vraćamo se u Teherana na završni dio priprema a sezona nam počinje iranskim superkupom u kojem se sastajemo s velikim gradskim rivalom Esteghlalom . Bit će to odličan početak sezone a igrat ćemo najvjerojatnije pred više od 100.000 gledatelja. Liga nam počinje 27. srpnja.

 Sadegh Moharrami, 20-togodišnji desni bek koji je do sada igrao u Persepolisu od prošlog tjedna postao je član zagrebačkog Dinama a Branko Ivanklović za njega ima samo riječi hvale.

– On je bio najbolji desni bek u iranskoj ligi i bio je izabran u najbolju momčad prvenstva. U Dinamo još nisu svjesni kakvog su igrača doveli. Trebao je biti i u reprezentaciji Irana na Svjetskom prvenstvu ali to je već neka druga priča. Uglavnom to je igrač za kojeg će se još čuti.

Turistička promocija Varaždina

Iran je na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji pokazao da se tamo igra odličan nogomet a napač Vahid Amiri i golman Alireza Beiranvand pokazali su vrhunsku kvalitetu. Posebno su svi zapamtili Alirezu Beiranvanda koji je obranio gol Ronaldu.

- S nama na pripremama u Varaždinu nažalost nisu Vahid i Alireza, koji su bili članovi reprezentacije Irana. Alireza je svojim potezima oduševio cijeli nogometni svijet kao i Vahid.   

Prema popularnoj web stranici Trasfermarkt vrijednost ekipe Persepolisa je oko 13,23 milijuna eura, a u usporedbi s klubovima iz HNL-a Lokomotiva ima vrijednost od 6,4 milijuna eura dok Inter iz Zaprešića ima prikazanu vrijednost od 7,55 milijuna eura.

Za sve ljubitelje nogometa tako će sigurno biti zanimljive pripremne utakmice iranskog prvaka s hrvatskim prvoligašima. Osim toga zasigurno će biti zanimljivo vidjeti klub koji redovito na tribinama prati 100.000 ljudi a ukupan broj navijača kluba penje se do vrtoglavih 40 milijuna.

Dvotjedne pripreme teheranskog kluba u Varaždinu ukupno vrijede oko 100.000 eura, a osim toga to je i dodatna promocija grada na turističkom planu.

Komentari