Tanac na kratkoj stanci u Varaždinu

Branko Ivanković: U Iran se vraćam po svoju treću titulu, a sljedeće sezone želimo uzeti Azijsku ligu prvaka

Objavljeno: 22.03.2016. 14:43

Zadnja izmjena: 22.03.2016. 14:50

Foto: Ivan Tomašković

Varaždinski nogometni stručnjak Branko Ivanković vratio se u Varaždin na kratko iz Irana gdje je u tijeku dvotjedna stanka u najvišem rangu iranskog nogometa. Ukrali smo mu malo vremena kako bi s njim porazgovarali o nastavku Perzijske Gulf lige gdje je Ivankovićeva momčad jedna od glavnih pretendenata za naslov, a dotaknuli smo se ponovno varaždinskog sporta i nezaobilaznog varaždinskog nogometa.

Varaždinski trener sa svojim Persepolisom nakon 23 odigrana kola drži visoko treće mjesto. Za vodećim Esteghlalom zaostaje četiri boda, dok je razlika između drugoplasiranog Esteghlal Khuzestana i nogometaša iz Teherana samo tri boda. Bez obzira na stanje na ljestvici, Ivankovićevu momčad svi smatraju glavnom pretendentom za naslov.

Glavni favoriti

- Imali smo težak ulazak u prvenstvo. Ušli smo sa samo sedam igrača u pripreme, kasnije nam je preminuo naš kapetan Hadi Norouzi, a suci su nas na startu masakrirali. No, počeli smo pobjeđivati i sada već 17 utakmica ne znamo za poraz. Igramo napadački nogomet i svi nas smatraju glavnim favoriti za naslov - rekao je Branko Ivanković koji se na kratko vratio u Varaždin, a put Irana kreće već sutra.

- Imam mladu perspektivnu momčad i s obzirom na rasporedu u sljedećih sedam kola, vrlo je izgledno da stignemo do naslova. Sljedeće sezone probat ćemo napasti Azijsku ligu prvaka - najavio je Tanac kojem bi to bio treći naslov u trenerskoj karijeri budući da je naslove državnih prvaka osvojao sa zagrebačkim Dinamom u sezoni 2007./2008. i kineskim Shandong Lunengom 2010. godine.

Po treću titulu u karijeri

- Bilo bi prekrasno stići do treće titule u karijeri i to u tri različite zemlje. Ipak je to rijetko kojem treneru pošlo za rukom - istaknuo je Ivanković koji će u prvom kolu nastavka odmjeriti snage sa Siah Jameganom, a s velikim nestrpljenjem iščekuje veliki derbi 15. travnja protiv trenutno vodećeg Estehalala.

- Ta utakmica je pravi nogometni praznik, a čak 100.000 gledatelja stisne se na stadionu. Naravno kao i u Hrvatskoj teško je prognozirati rezultat u tom susretu -  objasnio je Ivanković kojem je uprava kluba ponudila novi dvogodišnji ugovor.

- Nismo još ništa konkretno razgovarali, no sigurno se neću vratiti u Hrvatsku, već ću su svoju trenersku karijeru nastaviti u Aziji - dodao je Tanac koji se osvrnuo na stanje u varaždinskom sportu. Tvrdi kako Varaždin ima odličnu infrastrukturu, no ništa se ne miče s mrtve točke.

O varaždinskom sportu i nogometu

- Varaždinski sport se gasi. Imamo odličnu infrastrukturu; dvorane, stadione, no svi se moraju zapitati zašto se sve svelo na vrlo niske grane. Nema ozbiljnog školskog sporta i sve se svelo na entuzijazam pojedinaca - istaknuo je Ivanković koji i na varaždinski nogomet gleda vrlo kritično.

- Varaždinski nogomet ne postoji. Rješenje je da uđe privatni kapital ili se pak mora stvoriti kritična masa. Bez vrhunskog sporta nema prosperiteta jer jedan euro uložen u sport vraća se kao tri- zaključio je Ivanković.

Komentari