Brazil sretno slavio protiv Zmajeva u Švicarskoj

Objavljeno: 29.02.2012. 09:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: sarajevo-x.com

Zanimljivu prijateljsku utakmicu odigrali su u St. Gallenu Bosna i Hercegovina i Brazil. Nakon sjajnog prvog poluvremena i dobrog otpora izabranika Safeta Sušića, nespretna reakcija Saše Papca donijela je Brazilu pobjedu od 2-1 u posljednjim trenucima susreta, piše Branimir Markota za sportnet.

Nakon 16 godina i prijateljske utakmice u Manausu, u kojoj je Brazil slavio 1-0 pogotkom velikog Ronalda, večeras su u švicarskom St. Gallenu Carioce i Zmajevi ponovno odmjerili snage. Iako je brazilski izbornik Menezes izostavio nekoliko zvučnih imena za ovaj susret (Robinho, Pato, Kaka), Brazil je s Neymarom, Ronaldinhom, Alvesom, Marcelom i Thiago Silvom još uvijek bio favorit protiv vrlo motivirane i kompletne Sušićeve momčadi.

Utakmica nije mogla bolje početi za Brazilce koji su došli do vodstva već u četvrtoj minuti susreta. Barcelonin desni bočni Dani Alves lijepim je pasom pronašao Realovog desnog bočnog Marcela koji ljevicom s lijeve strane kaznenog prostora precizno pogađa suprotni kut Begovićevog gola za rano vodstvo Brazila.

Međutim, vodstvo Carioca je bilo kratkog vijeka. Već u 13. minuti Vedad Ibišević je razgalio srca preko deset tisuća bosanskohercegovačkih navijača. Džeko je iskoristio poklon veznog reda Brazila, asistirao za Ibiševića, a napadač Stuttgarta se sjurio prema golu Julija Cesara i iako je na desnoj strani imao slobodnog Pjanića odlučio se za udarac, a lopta uz izrazito lošu intervenciju vratar milanskog Intera završava u mreži za 1-1.

Mrtvu šansu za Brazil u 20. minuti susreta promašio je veznjak rimskog Lazija, Hernanes. Damiao je vješto izbjegao zaleđe i uputio udarac koji Begović odbija do Hernanesa, a požrtvovni Spahić se baca u noge Brazilcu i sprječava siguran pogodak. Imao je Brazil potom i nekoliko dalekometnih pokušaja, no Begović je ukrotio udarce Damiaoa i Alvesa.

Odličnu priliku za vodstvo Zmajeva imao je Misimović u 35. minuti, ali igrač Dinama iz Moskve nije podesio nišanske sprave i lopta odlazi preko gola. Do kraja sjajnog prvog poluvremena svoj udarac je okušao i Pjanić, ali bez velike opasnosti po gol Cesara.

Brazilci su u nastavak ušli puno odlučnije i agresivnije te su dominirali u posjedu lopte. Prvi puta su ozbiljnije zaprijetili Begoviću u 51. minuti, no vratar Stoke Cityja je bio spreman za taj izazov. Nakon tog pokušaja igra se razvodnila zbog brojnih zamjena na obje strane.

Prvo slijedeće veliko uzbuđenje zbilo se u 73. minuti. Elias je pripremio lijepu akciju za Neymara, ali Begović i ovoga puta izlazi kao pobjednik. Posebnu živost u igru Brazila unijeli su Ganso i Hulk koji su bili prava napast za obranu Zmajeva.

I kad već Brazilci nisu sami mogli doći do pobjede, morali su to učiniti uz pomoć Saše Papca koji je u posljednjim trenucima susreta skrenuo jedan ubačaj Hulka i matirao nemoćnog Begovića za vrlo teško izborenu pobjedu favoriziranog Brazila.

Izvor: sportnet.hr

Komentari