Brazilci Junior i Andre Silva u dresu Drave: Nogometaši u Sv. Đurđu prihvatili su nas kao domaće

Andre Silva već je 13 godina u Hrvatskoj

Objavljeno: 06.10.2015. 17:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: I.T.

Novi županijski ligaš Drava trenutno je na petom mjestu 1.ŽNL, a igra na brazilski pogon. Sredinom terena gospodare Brazilci Junior (23) i Andre Silva (35) koji kako trener - igrač Zoran Ivančić tvrdi daju nevjerojatno mirnoću momčadi. Kako su se uopće našli u Sv. Đurđu i kako ih je u Hrvatsku doveo nogometni put, ispričala su nam obojica.

U proteklom, 7. kolu 1.ŽNL Drava je u Sv. Đurđu pobijedila dotad neporaženu Bednju 4:1. Treći pogodak bio je djelo Juniora koji je protekle sezone igrao u Mađarskoj.

-Sretan sam što sam dobio prigodu igrati za Dravu. Suigrači su me odlično prihvatili kao da sam domaći i pravi je gušt igrati ovdje - rekao je Junior. Zadovoljan ekipom i atmosferom je i Andre Silva, bivši igrač Međimurja, Čakovca, Osijeka, Sesveta, Lučkog i čakovečke Sloge.

-Stigao sam na poziv trenera Ivančića s kojim sam svlačionicu dijelio u Međimurju. U početku nisam mnogo očekivao, no dečki su mladi, dobro treniraju i igramo vrlo dopadljiv nogomet - istaknuo je Andre Silva koji je Hrvatskoj već 13 godina i vrlo tečno govori hrvatski. Živi u Zagrebu, a zadovoljan je životom u Hrvatskoj.

-Tu sam već dugo i osjećam se kao domaći. U Brazil su nogometaši bolje plaćeni nego u Hrvatskoj, no teže je uspjeti - dodao je Andre Silva.

Junior kojem su 23 godine, stanuje u Ludbregu i želja mu je napraviti iskorak u karijeri.

-Zadovoljan sam u Dravi, ekipa je odlična, no želio bih napraviti značajniji iskorak u karijeri - objasnio je Junior.

Silva se pak vidi u Dravi i vjeruje da će ovdje igrati još sezonu do dvije.

- Igrat ću sigurno još sezonu dvije ovdje. Zoran radi odličan posao, a kasnije bi se želio iskušati u trenerskim vodama - rekao je Andre Silva kojem je kum bivši dinamovac Etto, a viđa se sa Samirom te Eduardom da Silvom.

- Dobar sam s Eduardom i Sammirom, a Etto mi je kum. On je trenutno u Brazilu pa ćemo se vidjeti prije Božića - zaključio je Andre Silva.

Komentari