Briljantni Medveščak u doigravanju, nakon pobjede protiv KAC-a

Objavljeno: 23.02.2011. 09:11

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Damir Krajač / CROPIX

Ipak nije trebalo čekati do posljednjeg kola EBEL-a za odluku o doigravanju. Medveščak je sjajnom igrom slavio kod KAC-a, a budući da su Jesenice kod kuće poražene od Graza, Medveščakovo slavlje je moglo početi...piše Krešimir Ferlak za SportNet.hr

Ledena ploha u Klagenfurtu, slično kao ona u Mađarskoj, hokejašima Medveščaka nikako nije prijateljska. Pet dosadašnjih susreta u ove dvije sezone EBEL-a Medvjedi su protiv KAC-a izgubili. Večeras su na tom istom mjestu igrali fantastičnu utakmicu i pobijedili vodeću momčad lige s 4:1, te izborili toliko željeno doigravanje.

Prvo kakvo-takvo uzbuđenje dogodilo se nakon dvije minute igre kada je isključen domaći igrač David Schuller, ali Medveščak nije u te dvije minute napravio ništa posebno bitno. No, zato je sretna bila trinaesta minuta u kojoj su gosti iz Zagreba poveli. Bila je to akcija prvog napada, a odbijanac je u mrežu KAC-a pospremio Frank Banham nakon što su prvotno kombinirali Wacey Rabbit i Jonathan Filewich.

Priliku za povratak domaćini su dobili odmah iza toga, Medvjedi su pogriješili i dobili kaznu zbog previše igrača na ledu, ali su tu pogrešku uspješno ispravili i nisu primili pogodak u te dvije minute. Banhamov pogodak je ostao jedini u prvih dvadeset minuta, a odlično je prvi period odigrala obrana Medveščaka, koja je dopustila tek devet udaraca domaćim igračima.

Drugi dio je počeo je scenariju gostiju. Domaćini su pogriješili, kontru je povukao Greg Day, vratar domaćih Andy Chiodo je uspio odbiti pločicu tek do Thomasa Guidarellija, koji povisuje vodstvo našeg predstavnika! Domaćini se se nakon toga pribrali i počeli ozbiljnije prijetiti Robertu Kristanu, ali Medveščak ne samo da nije primio pogodak, već su u dvije brze akcije stigli do velikog vodstva do kraja perioda.

Hrvatski igrači igraju sve bolje, a to su na ledu vodeće momčadi u ligi zorno pokazali Borna Rendulić i Dominik Kanaet koji su izradili akciju za 3:0, a u strijelce se upisao Kanaet. Četiri minute kasnije Rabbit je pronašao Johna Hećimovića koji pogađa dalji kut vratiju Chioda i donosi velikih 4:0 Medveščaku nakon dvije trećine.

Medvjedima je bilo bitno da ne uđu opušteno u treći dio, jer se vodećoj momčadi lige nikako ne smije dati prilika za povratak u utakmicu. Deset minuta se rezultat nije mijenjao, a onda su igrači KAC-a ipak pronašli put do mreže Kristana i smanjili pogotkom Manuela Geiera. No, Medvjedi su do kraja sigurno držali vodstvo, a nakon posljednjeg zvuka sirene moglo je započeti veliko slavlje.

Medveščak je ovom pobjedom osigurao doigravanje jer su slovenske Jesenice kod kuće poražene od Graza s 3:1, a s obzirom da je Vienna slavila protiv Olimpije, niti sedmo mjesto u posljednjem kolu nije nedostižno. Zaista sjajna večer Medveščaka u Klagenfurtu, koji je barem večeras bio najsretniji grad za hrvatski hokej.


Krešimir Ferlak / SportNet.hr

Foto: Damir Krajač / CROPIX

Komentari