Bruno Marić: Od Uefe tražim milijun eura odštete!

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 23.03.2011. 13:37

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Kao što je i najavio, bjelovarski nogometni sudac Bruno Marić na današnoj je konferenciji za medije otvorio dušu i pojasnio razloge najavljenih tužbi

- Ne želim više trpjeti uvrede i poniženja, a događaji nakon utakmice u Vinkovcima bili su kap koja je prelila čašu. Ja sam ponosan na svoje suđenje na utakmici Cibalia - Dinamo. Ako je i bilo pogrešaka, pa i ja sam samo čovjek! No, uvrede, prijetnje, blaćenje i linč koji sam doživio u Vinkovcima više neću dopustiti. Sljedeći put ću nakon svakog šovinističkog, nacionalističkog, rasističkog i bilo kakvog drugog vrijeđanja postupiti po naputcima Fife i Uefe te prekinuti utakmicu - rekao je Marić koji će pokrenuti kazneni progon predsjednika Cibalijine uprave Željka Čula, a od kluba će tražiti odštetu za nanesenu štetu njegovu ugledu.

Druga tužba bit će poslana na adresu Uefe.

- Nama su iz Uefe poručili da Bruno Marić nije kriv i da nema veze s namještanjem utakmica za što ga se teretilo, ali da im mora dati nešto protiv Markovića i Mamića - otkrio je Marićev odvjetnik Vladimir Gredelj i ustvrdio da je optužnica protiv njegova klijenta bila izmišljena kako on surađivao s krovnom kućom europskog nogometa.

- Podići ćemo tužbu protiv Uefe pri hrvatskom sudu i tražiti milijun eura odštete! Uefi dajemo 10 dana za nagodbu. Ispričaju li se gospodinu Mariću za sve laži, i to na način kako mi budemo tražili, nećemo zahtijevati ni lipe - pojasnio je Gredelj.

Dođe li do suda, Gredelj kaže da će kao svjedoke pozvati Platinija, Srebrića, Markovića, Limmahera, Bokšića...

- Hajka na Brunu Marića započela je prošle godine nakon afere s famoznim Robinom Bokšićem i nanesena mu je velika šteta. Kontaktirali smo i glavnog tajnika HNS-a Zorislava Srebrića i otkrili mu što ćemo poduzeti, no on nam je savjetovao da to ne činimo jer ćemo sve imati protiv sebe - zaključio je Gredelj.

Komentari