Novi zakon

Budi kreator novog Zakona o sportu - Uključi se u javnu raspravu

Objavljeno: 08.08.2022. 18:00

Zadnja izmjena: 08.08.2022. 19:22

Nacrt novog prijedloga Zakona o sportu Ministarstva turizma i sporta stavljen je na javnu raspravu u aplikaciji e-Savjetovanja. Pozivaju se građani, a posebice sportski djelatnici i sportaši da prijedlog pročitaju te ostave svoje komentare s ciljem poboljšanja i usavršavanja njegovih članaka. 

Aplikacija e-Savjetovanja omogućuje svima zainteresiranima pregled otvorenih javnih savjetovanja, kao i aktivno sudjelovanje u njima. Prijedlog Zakona o sportu stavljen je na javnu raspravu te je do 28. kolovoza 2022. moguće ostavljati komentare, prijedloge, ideje i kritike na sve članke ovog prijedloga.

Na ovoj poveznici možete pronaći cijeli nacrt novog Zakona o sportu te ostaviti svoje komentare. Za aktivno sudjelovanje u javnim savjetovanjima potrebna je registracija u aplikaciju e-Savjetovanja. Upute u cijelosti pronađite OVDJE

Potreba donošenja novoga zakona proizašla je iz donošenja Nacionalnog programa športa 2019. - 2026. („Narodne novine“ broj 69/19), koji je prvi strateški dokument za sustav sporta, a čiji bi se postavljeni ciljevi ostvarili uz nove odredbe koje stupaju na snagu usvajanjem ovog prijedloga Zakona o sportu. 

Komentari