Rukometašica Koke

Buduća medicinska sestra pozvana u žensku seniorsku reprezentaciju za kvalifikacijske susrete s Crnom Gorom

Objavljeno: 18.02.2016. 18:30

Zadnja izmjena: 18.02.2016. 18:34

Foto: ŽRK Koka

Rukometašica Koke Nikolina Zadravec našla se na popisu izbornika ženske rukometne reprezentacije Gorana Mrđena za pripreme i odigravanje kvalifikacijskih susreta protiv Crne Gore za odlazak na Europsko prvenstvo.

Riječ je 18-godišnjoj rukometašici rodom iz Strahoninca pored Čakovca, koja je u rukomet ušla sasvim slučajno.

-Kao osmogodišnjakinja na nagovor roditelja krenula sam na rukomet. Odmah mi se dopala ova vrlo dinamična igra i nastavila sam ozbiljnije trenirati - rekla je Nikolina Zadravec koja je s rukometnom karijerom krenula u tadašnjem San Sportu, današnjem Zrinskom. Ubrzo su stigli pozivi u kadetsku, kasnije i juniorsku reprezentaciju, a sada je desno krilo Koke pozvano i u seniorsku vrstu.

-Vrlo sam iznenađena i nisam se pozivu ni najmanje nadala. Nadam se da ću opravdati povjerenje izbornika Gorana Mrđena te da neću razočarati- dodala je Zadravec koja će se hrvatskom vrstom igrati dvije kvalifikacijske utakmice.

Prva je na rasporedu u Splitu, 10. ožujka u 20 sati, a uzvrat je na rasporedu dva dana kasnije u Baru.

- Ovo je velika stvar za moju karijeru, ipak je igrati u reprezentativnom dresu nešto posebno, a nadam se da ću u budućnosti biti pozvana na još reprezentativih akcija - rekla je Zadravec, učenica četvrtog razreda Medicinske škole Čakovec.

- Škola je ipak na prvom mjestu, a kasnije ću vidjeti hoće li rukometna karijera zauzeti prvo mjesto na mojoj listi prioriteta - dodala je krilna igračica Koke koja u drugom dijelu sezone kao i varaždinska ekipa briljira.

Varaždinke zasad ne znaju za poraz, a slavile su protiv Splita, Lokomotive i Splita 2010 i drže šesto mjesto lige s bodom manje od petoplasiranog Umaga.

- U prvom dijelu sezone imale smo problema, no u drugom dijelu igramao znatno bolje. Zamisli trenera Vladimira Canjuge pretvaramo u djela i to je tajna našeg uspjeha - zaključila je Međimurka u redovima Koke.

Komentari