Uzeli titulu

Budućnost tri kola prije kraja prvak 2.ŽNL Istok - nogomet se ponovno vratio u Vidovec!

Objavljeno: 23.05.2016. 18:51

Foto: Facebook

Nogometaši vidovečke Budućnosti nakon 13 godina vraćaju se u Prvu Županijsku ligu. Naslov prvaka 2.ŽNL Istok osigurali su jučerašnjom pobjedom u derbiju 15. kola kod Slobode u Tužnom.

Vidovčani su u susretu 15. kola poveli preko Nikole Hranića u 4. minuti i tim rezultatom završio je prvi dio susreta. U desetoj minuti za izjednačenje je zabio Dino Poplatnik, no u 73. minuti Miroslav Mendaš doveo je goste ponovno u vodstvo. Konačnih 3:1 za Budućnost postavio je Igor Margetić golom u 80. minuti.

Fantastična atmosfera

- Bila je to prava muška utakmica pred oko 200 gledatelja. Naših stotinjak navijača napravilo je fantastičnu atmosferu i jednostavno nismo mogli izgubiti.  Moram čestitati domaćinu jer je utakmica protekla u vrlo koretnom tonu, ali ipak smo mi zasluženo slavili- rekao je Tomica Križanec, trener Budućnosti.

S obzirom na to da je drugoplasirana varaždinska Mladost poražena kod Trnja 3:1, Vidovčani su otišli na nedostižnih deset bodova prednosti i osigurali naslov prvaka.

- Sigurno nismo očekivali da ćemo već tri kola prije kraja osigurati naslov, no imali smo najbolje igrače u ligi i dosta dugu klupu. Vidovec je pretežno poljoprivredni kraj i naši igrači uz sve obveze koje imaju, žive za Budućnost pa je to ključ uspjeha. Moram reći da se nogomet ponovno vratio u Vidovec - dodao je Križanec.

Nakon 13 godina

Presretan osvajanjem naslova je predsjednik kluba Kristijan Plantić, ujedno i tvorac nove, preporođene Budućnosti.

- Nakon 13 godina ušli smo u Prvu županijsku ligu. Osjećaj se jednostavno ne da opisati riječima. Sav novac i trud koji sam uložili, igrači su nam vratili na najbolji mogući način - rekao je Plantić.

Sljedeće sezone vidovečki nogometaši borat će se u najvišem rangu županijskog nogometa, a cilj je napasti sam vrh.

- Ne želimo stati na Prvoj ŽNL. Imamo uvjete i moj cilj da izborimo ulazak u Međužupanijsku ligu sljedeće sezone - zaključio je predsjednik Budućnosti.

Komentari