Burić: Dontaye Draper ne zaslužuje igrati za Hrvatsku!

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 03.06.2011. 12:58

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Drago Sopta / CROPIX

Zanimljivo je, kao i uostalom u cijeloj finalnoj seriji, bilo na konferenciji za medije košarkaškog kluba Zagreb.

Mravi se spremaju za treću utakmicu finala doigravanja prvenstva Hrvatske i meč loptu koju imaju u subotu u Sutinskim vrelima. Vode 2-0, još pobjeda ih dijeli od povijesnog prvog naslova.

Pitali su novinari trenera Zagreba Ivicu Burića bi li radije proslavio naslov u srijedu na domaćem parketu i pred domaćim navijačima ili već u subotu na Cedevitinom "teritoriju"?

- Što prije, to bolje! Cedevitina momčad nije ni za zrnce podcjenjivanja. Znam da će i u subotu biti "ratnih" situacija i nervoze s obje strane, ali tko želi biti prvak mora proći kroz takve stvari - istaknuo je Burić.

Kakva je situacija sa zdravstvenim kartonom momčadi?

- Pokušat ćemo osposobiti Marija Kasuna da zaigra nekoliko minuta u Podsusedu, dobro će nam doći pod koševima. Petar Babić, pak, sigurno neće igrati zbog ozljede gležnja - otkrio je trener zagrebaša.

Burić je imao potrebu novinarima prikazati i Draperovo udaranje Mašića bez lopte.

- Uz takav čin pitanje je zaslužuje li Draper igrati za Hrvatsku! Jer, "zveknuo" je Mašića šakom s leđa dok je ovaj trčao bez lopte. Srećom, nitko nije reagirao nasilnički. Upozoravao sam igrače prije utakmice da ne smiju reagirati na takve situacije. No, bio je to mučki udarac. Da je Draper isključen, kao što je trebao biti, bili bismo na konju. Prvenstvo bi praktički bilo gotovo jer bi Draperovo isključenje automatski značilo utakmicu suspenzije za Amerikanca. S druge strane, drago mi je da takvo što nije upropastilo finale - zaključio je Burić.


Komentari