Čak 12 medalja za Karate klub Varaždin na turniru u Maloj Subotici

Objavljeno: 03.05.2015. 14:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Karate klub Varaždin

Karatistikinje i karatisti KK Varaždin osvojili su 12 medalja na 3. Styl cupu, karate turniru održanom ove subote u Maloj Subotici kraj Čakovca.

Do najsjajnijih odličja stigli su Ivona Ciglar, Lovro Rozman, Eniko Pikija i Leona Gulija. Gulija je osvojila čak dva zlata. Nakon što je u svojoj kategoriji, mlađe učenice +36 kg, osvojila prvo zlato, Gulija se oprobala i u starijoj uzrasnoj kategoriji učenice +44. Unatoč razlici u godinama Leona je odlična odradila svoje borbe i osvojila još jedno zlato.

U finalu je pobijedila Ingrid Kocanjer iz Karate kluba Kaplast. Ivona je potvrdila svoju odličnu formu i talent osvajanjem još jednog zlata u nizu. U finalnoj borbi kategorije mlađe kadetkinje -50 kg bila je bolja od Petre Stojković iz KK Kaplast. Mladi Enio Pikija okitio se zlatom u kategoriji mlađi učenici -26 kg. U finalu je bio bolji od Matije Volenike iz KK Stijena. 

Dominacija karatista KK Varaždin došla je do izražaja u kategoriji učenici -42 kg gdje su sva tri odličja otišla u Varaždin. Lovro Rozman osvojio je zlato u finalnoj borbi protiv klupskog kolege Matea Jakopanca, a broncu je osvojio Dorian Kalajdžija koji je u borbi za treće mjesto bio bolji od Emila Patrčevića iz KK Ivanec.

Do srebrnih medalja stigle su Tara Nikolić, Antonija Engler i Marin Dilber. Tara je u kategoriji mlađe kadetkinje -45 kg u finalu poražena od Mie Grete Zorko iz KK Stijena. Antonija je srebro osvojila u kategoriji kadetkinje -47 kg. U finalu je bolja bila Petra Nedeljko iz Karate kluba Međimurje. Marin je došao do srebra u kategoriji mlađi učenici +38. Od njega je u finalu bio bolji Lovro Kruhak iz Konjščine.

Tibor Kovačić u jakoj konkurenciji u kategoriji učenici +46 kg osvojio je broncu. U borbi za treće mjesto pobijedio je Dina Pereška iz KK Kaplast. Broncu je osvojio i Ivan Sajko u kategoriji mlađi učenici -34 kg. Fran Keretić je nastupio u kategoriji mlađih učenika -26kg i izgubio je u borbi za brončanu medalju. 

Turnir u Maloj Subotici okupio je oko 250 natjecatelja iz tridesetak klubova iz sjeverozapadne i središnje Hrvatske, Podravine, Slavonije i Primorja. Zahvaljujući odličnim nastupima svojih članova, Karate Klub Varaždin u ukupnom je poretku zauzeo odlično treće mjesto.

Komentari