maruševec i črešnjevo u eliti

Čak dva tima iz našeg kraja sudjelovala na Ligi prvaka u mininogometu u Termama Čatež

Objavljeno: 13.09.2017. 15:05

Zadnja izmjena: 14.09.2017. 18:28

Liga Prvaka 2017 godine u mininogometu ove je godine  održana  u Termama Čatež od prošlog četvrtka do nedjelje. Od četiri hrvatska kluba koja su se probila u završnicu natjecanja dva su bila iz našeg kraja - MNK Biljevec iz Maruševca i MNK Črešnjevo.

U ovogodišnjem izdanju Lige Prvaka  sudjelovalo je 76 momčadi u seniorskoj konkurenciji, te  tridesetak u veteranskoj konkurenciji iz cijele Europe. U svojoj D grupi Biljevec je započeo s porazom od rumunjske momčadi 1:5, zatim u sljedećem meču odigrao 3:3 s bugarskim Plovdivom, da bi u zadnjem kolu visoko pobijedio JT INTERNATIONAL iz Srbije s čak 9:0 i plasirao se u repesaž. Tamo su u susretu s šibenskom Kulom izgubili 2:1 - a šibenčani su ostali jedina hrvatska momčad u daljem tijeku natjecanja.

MNK Črešnjevo je u svojoj grupi zabilježilo jednu pobjedu i dva poraza - minimalni 4:3 poraz od mađarskog Arpada koštao ih je prolaska dalje. Ligu prvaka osvojio je Dadi Export iz Crne Gore u vrlo napetom finalu u kojemu je njihov protivnik bosanski ECOS u posljednjoj minuti meča pogodio vratnicu a potom promašio penal. Naši klubovi su opravdali svoj nastup u elitnom natjecanju i iznimno je značajna činjenica da su upravo iz naše županije došla 2 od ukupno 4 hrvatska kluba.

Komentari