POBUNA U RUKOMETu

Canjuga: Smatram da nije bilo potrebe za ovim prekidom prvenstva

Objavljeno: 25.04.2021. 12:29

Zadnja izmjena: 25.04.2021. 20:48

Ženski rukometni klubovi pobunili su se protiv odluke HRS o pauzi do čak šest tjedana, uz obrazloženje koronavirusa i uspjeli u toj nakani, pa se prvenstvo u 1. HRL za žene, te u ostalim ženskim ligama nastavlja 8. svibnja.

Podsjetimo, 8. travnja HRS je donio odluku o prekidu natjecanja u svim rukometnim ligama. Međutim, ta odluka nije naišla na odobravanje kod ženskih klubova, jer epidemiološko stanje u klubovima u tom trenutku nije uopće bilo problematično. Jedino je u tom trenutku bilo problema u PPD Zagreb na tom planu, pa se pojavila i sumnja u opravdanost uvedenih odluka.

HRS je svojom odlukom uspio izazvati veliko jedinstvo među ženskim klubovima – čak 41 ženski klub od 47 (87%) koliko ih se natječe u četiri lige stavio je svoj potpis na inicijativu, a među njima je i bio ŽRK Koka.

- Osam mjeseci odolijevali smo koronavirusu i niti jedna igračica se nije zarazila na treningu ili na utakmicama, zato smatram da nije bilo potrebe za ovim prekidom prvenstva, potvrdio je trener ŽRK Koka Vladimir Canjuga.

Argumentima do nove odluke

- HRS je prihvatio inicijativu klubova jer je velika većina klubova potpisala inicijativu da se prvenstvo što prije nastavi. Svi smo mišljenja da je čak šest tjedana prekida nepotrebno, situacija sada nije bila ništa gora nego u listopadu i studenom ili od siječnja do ožujka. Zadovoljni smo što će se prvenstvo nastaviti 8. svibnja i već je predstavljen novi raspored. Tako da krećemo sa susretom protiv Crikvenice, zatim odmah u srijedu protiv Lokomotive, onda za naredni vikend Kup i tako dalje u zgusnutom ritmu. Imamo šest kola do kraja, pojasnio je Canjuga.

Pripreme ŽRK Koka za nastavka prvenstva ovaj je tjedan započeo pomoćni trener Benko, a trener Canjuga će im se pridružiti u utorak, jer je za vrijeme ove pauze i sam odležao koronavirus.

Problemi vraćanja u formu

- Teško je vratiti se u formu nakon ovakvih neplaniranih prekida. Pogotovo mi je krivo jer smo bili u uzlaznoj formi i u dobrom ritmu, što je potvrdila i pobjeda u Splitu. Cilj nam je sada šesto mjesto, jer Bjelovar i Umag imaju više neodigranih utakmica. Mi smo ove sezone bili oslabljeni s tri, četiri igračice u odnosu na prošlu sezonu, zatim je Vezić malo igrala kao i mlađa Mrazović. Da nam nije došla Car iz Čakovca bilo bi teško na vanjskim pozicijama. Još se i Kuzminski vratila tek prije mjesec dana. S tri vanjske igračice vrlo je teško igrati u ritmu srijeda-subota, dodao je Canjuga.

Ovo je velika pobjeda ženskih rukometnih klubova, koji su se upsjeli argumentima izboriti za nastavak prvenstva, te će tako vrlo vjerojatno ovu tešku sezonu završili uspješpno na obostrano zadovoljstvo. I Saveza ali i klubova i igračica. Naime, većina igračica su studentice pa će u lipnju, nakon završene sezone, moći u miru polagati ispite.

 

Komentari