KOMENTAR UTAKMICE

Carević: Nadam se da ćemo se dizati

Objavljeno: 19.09.2021. 20:20

Zadnja izmjena: 19.09.2021. 21:02

Nakon šest kola u Drugoj HNL Varaždin se nakon današnjeg remija s mladom ekipom Dinama nalazi na 13. mjestu prvenstvene ljestvici, u zoni ispadanja. 

Najave o ekspresnom povratku u Prvu HNL izgledaju svakim kolom sve dalje, ne samo rezultatski već i prikazanom igrom. Trener Varaždinaca Mario Carević ovako je vidio današnji susret. 

- Nismo zadovoljni, očekivali smo pobjedu ali s druge strane imali smo kvalitetnog protivnika, mahom svi mladi reprezentativci. Kad spuste loptu imaš problem. Ne mogu ništa zamjeriti svojim igračima. Čestitam i svojim igračima i protivnicima, mislim da je bila otvorena utakmica i da smo mi na kraju sve karte bacili u napad i dosta smo se otvorili. Išli smo na drugi gol da pobijedimo ali nažalost nismo uspjeli, dodao je Carević.

Nakon remija s Kustošijom, poraza na gostovanju kod BSK-a ovo je trebao biti susret u kojem su bodovi dostižni, jer je pred njima ipak bila mlada ekipa Dinama.

- Malo je bilo i psihološkog pritiska jer smo imali imperativ pobjede. Igrali smo doma i stvarno smo željeli tu pobjedu po svaku cijenu i to se osjetilo. Malo su noge bile teške i malo je bilo nervoze.  Nakon 25. minute smo se oslobodili i stvorili dosta šansi. Bila je i stativa, ali generalno imamo problem realizacije, prokomentirao je Carević.

Sada situacija izgleda još gore, bez obzira što je do prvog mjesta svega pet bodova ali realnost je da se Varaždin nalazi na 13. mjestu a do 12. mjesta klubovi na kraju sezone ispadaju u Treću ligu. Sljedeća utakmica je gostovanje u Solinu, koji je šesti i dva boda više od Varaždina. Sve je teže vjerovati da se u Drugoj ligi može s ovakvom igrom do sigurnih pobjeda.

- Druga liga je izjednačena, vidjet ćemo sada što i kako dalje. Ako se uđe u seriju dobrih rezultata, s dvije pobjede već si gore u vrhu, tako da ovo nije tragedija ali osobno naravno da nisam zadovoljan. Nadam se da ćemo se dizati, tješi Carević navijače Varaždina.

Komentari