KOMENTAR UTAKMICE

Carević: Moram čestitati momcima na borbenosti

Objavljeno: 12.09.2021. 08:15

Zadnja izmjena: 12.09.2021. 08:16

Nakon sinoćnjeg remija 3:3 Varaždina i Kustošije, u sklopu 4. kola Druge HNL, podijeljena su mišljenja varaždinskih ljubitelja nogometa.

Većim dijelom prvog poluvremena Varaždin je imao inicijativu i stvarao prigode, ali nije bilo raspoloženog realizatora. S druge strane iz svega nekoliko prilika Kustošija je postigla dva gola. Ni drugo poluvrijeme nije dobro počelo za Varaždin, primio je i treći gol, ali je pred kraj susreta ipak na naplatu došao veliki broj prilika i terenske inicijative te je Varaždin došao do boda.

Trener Varaždinaca Mario Carević nije nezadovoljan viđenim.

- Ostaje žal što nismo pobijedili, bez obzira što gubili 0:2 i 1:3. Stvorili smo toliko šansi, pogotovo u prvih pola sata. Realan rezultat je tada trebao biti 2:0 za nas. Onda uđeš u negativan skor i svaki puta kada bi nam prešli centar zabili bi nam gol. Moramo poraditi na realizaciji, ali moram čestitati mojim momcima na borbenosti, na pametnoj i kvalitetnoj utakmici, na dobroj utakmici. Na kraju smo spašavali taj bod, ali treba nam puno šansi za zabit gol, zaključio ja Carević.

Iako se nekima nije svidjela igra u kojoj je realizacija bila problem, svi su zapazili ofanzivni karakter igre Varaždina.

- Pogotovo ćemo doma biti ofenzivni, ali takva igra otvara koridore u obrani pa imaš rizik za kontru. Ali to je naša igra, mi smo danas dobro igrali taj visoki presing. Šteta što u prvom poluvremenu nismo otvorili utakmicu s golom. Utakmica bi tada išla u drugom smjeru. Nažalost, primili smo gol iz greškice i iz penala. Ali opet smo se vratili i opet smo dominirali i stvarali šanse. Ne mogu biti nezadovoljan jer su momci toliko toga dali, bili su angažirani i borbeni. Čestitam i ekipi Kustošije koja je igrala dobar nogomet, kada smo im dopustili, dodao je Carević.

Na prvenstvenoj ljestvici Varaždin je nakon četiri kola na sedmom mjestu s pet osvojenih bodova, a Kustošija je na 13. mjestu s dva boda manje. Vodeći je Orijent 1919 s 10 bodova.

U sljedećem, 5. kolu Varaždin igra protiv četveroplasiranog BSK-a.

Komentari