Cedevita osvojila Kup Dražena Petrovića

Objavljeno: 23.09.2011. 09:18

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Damir Krajac/ Cropix

Košarkaši Cedevite osvojili su prvi Kup Dražena Petrovića. Svojevrsni "superkup" pripao je Cedeviti koja je pokazala da će i ove sezone ima momčad i igru za naslov prvaka Hrvatske. Zagreb nije pokazao da ima snagu zaustaviti momčad Dražena Anzulovića koji je već u svom debiju srušio prvake i uzeo prvi trofej. Bila je ovo i osveta Zagrebu koji ih je u prošlogodišnjem finalu pomeo sa 3-0. Piše index.

Cedevita je ušla u utakmicu kao blagi favorit zahvaljujući boljem rosteru nakon što je ovog ljeta stiglo nekoliko kvalitetnih pojačanja među kojima su se najviše istaknuli Chris Warren i Matjaž Smodiš, a iskazao se i Miro Bilan. Ipak, glavnu ulogu imali su, kao i prošle sezone, vrlo raspoloženi Dontaye Draper i Vedran Vukušić.

Cedeviti nije dugo trebalo da stvori prednost. Već polovicom prve četvrtine pobjegli su na +7 koševima Vukušića, Warrena i Opačka, koji je također odigrao dobru utakmicu, a do prve pauze Zagreb je uspio smanjiti preko Mašića i Kasuna, koji su uz standardno dobrog Simona uspijevali pratiti protivnika dobar dio utakmice.

Početkom druge četvrtine Anzulović je ispremiješao sastav, Car je zabio za 22:14, Kasun smanjio, Draper i Smodiš popravili na +8, a Vukušić trećom tricom postavio 36:27 za kraj prvog poluvremena.

U nastavku se, do tada čvrsta utakmica, otvorila, a to je bolje iskoristila Cedevita koja je povećala vodstvo na +13, a Zagreb je još uspijevao pratiti koševima Simona da bi u posljednju četvrtinu Zagreb opet ušao sa zaostatkom od devet koševa.

U drugom dijelu je Zagreb povećao pritisak ulaskom Babića, ali je u posljednjih deset minuta Cedevita dodala gas, a Draper i Vukušić povećali su prednost na +20 dvije minute do kraja. Na kraju je Zagreb samo smanjio na konačnih 78:61.

Najbolji je u momčadi pobjednika bio Vukušić sa 18 koševa, a po 13 su zabili Opačak i Smodiš. Kruno Simon zabio je za Zagreb 21 poen, a Kasun 13.

-Zadovoljan sam kako smo odigrali. Odradili smo samo dva treninga kao ekipa. Draper ih je odradio tek tri, a Vukušić dva tjedna nije trenirao. Odigrali smo na visokom nivou, čestitam dečkima na prvom trofeju -  rekao je nakon pobjede trener Cedevite Anzulović.

Oba kluba iščekuju europske nastupe, Cedevita već za pet dana u kvalifikacijama za Eurokup protiv francuskog Chalona, a Zagreb tek 8. listopada u skupini Eurolige.

-Dobro smo odradili posljednji test prije Chalona. Oni su ozbiljna momčad i težak protivnik. Ne odgovaraju nam po stilu igre, bit će to teška utakmica za nas- najavio je Anzulović.

Zagreb - Cedevita 61:78 (14:18, 13:18, 17:17, 17:25)

Izvor: index.hr

Komentari