Cedevita u drami slomila Crvenu Zvezdu

Objavljeno: 09.02.2012. 09:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Nenad Dugi / CROPIX

Košarkaši Cedevite uspjeli su nakon velike borbe svladati Crvenu zvezdu i tako se još malo približiti završnom turniru u Tel-Avivu. Nakon velike bitke utakmica je odlučena u posljednjoj minuti, a zahvale mogu odaslati i na adresu gostujućeg trenera koji je u ključnim trenucima zaradio tehničku pogrešku, piše Marko Domljanović za Sportnet
Utakmicu je odlično otvorio Draper postigavši sedam od Cedevitinih devet koševa, a polaganjem Warrena domaćini dolaze do 13:6 sredinom prve dionice. Međutim, Beograđani uzvraćaju serijom od 6:0 i hvataju priključak na što Zagrepčani odgovaraju koševima Vukušića za 18:13. Ipak, posljednju riječ u prvoj dionici imala je Crvena zvezda koja preko Omara i Popovića zaključuje prvih deset minuta sa samo poenom zaostatka.
Milutinovićevom tricom gosti prvi put dolaze do vodstva (20:22) u 12. minuti, a to je označilo početak razdoblja bolje igre Crvene zvezde jer isti igrač u 15. minuti pogađa za 27:35. Car i Vukušić drže domaćine u igri, ali trica Lešića opet odvaja Beograđane na 34:41. Međutim, Cedevita tada radi seriju od 8:0 i preuzima vodstvo, no i ovaj put posljednji koševi u četvrtini su djelo gostiju pa se na odmor odlazi s 42:45.
Bilan i Car ekspresno opet dovode Cedevitu u vodstvo početkom drugog dijela, a momčadi su se do sredine četvrtine smjenjivale u vodstvu. Tada se opet javio Lešić koji goste odvodi na 52:58. Novi niz od osam koševa Cedevite započeo je Baždarić, a njega slobodnim bacanjima prekida Popović pa je u 28. minuti stvar još jednom na početku - 60:60. Ipak, trice Smodiša i Baždarića osiguravaju Zagrepčanima 66:63 uoči posljednjih deset minuta.
Početkom posljednje dionice Opačak tricom donosi Cedeviti 71:66, ali gosti ekspresno uzvraćaju i zahvaljujući Čoviću i Milutinoviću još jednom poravnavaju rezultat. To je nagovijestilo vrlo uzbudljivu završnicu, a Vukušić pet minuta prije kraja košem i dodatnim bacanjem postavlja 81:77.
Međutim, gosti i to stižu i slobodnim bacanjima Lešića dolaze do izjednačenja (89:89) minutu i četiri sekunde prije kraja. Na drugoj strani Draper pogađa samo jedno bacanje pa Beograđani imaju priliku za vodstvo, ali ta je prilika prokockana koracima njihovog najboljeg igrača Omara Thomasa. Gostujući trener Svetislav Pešić tada je reagirao na način koji se i nije baš svidio sudačkoj trojci pa je Zvezda zaradila tehničku pogrešku.
Baždarić iz te situacije pogađa oba bacanja, a Vukušić pola minute prije kraja još jedno pa Cedevita ima velikih 93:89. Beograđani uzvraćaju brzim košem, a nakon toga Warren promašuje oba bacanja nakon kojih se lopta ipak odbija u aut za domaćine. Uslijedila su slobodna bacanja Baždarića koje kapetan mirno pogađa, a Milutinović na drugo strani promašuje tricu. Za kraj je na crtu za slobodna bacanja stupio Princ koji pogađa jedno i postavlja konačnih 96:91.

Komentari