Danas je u Gradskoj vijećnici dočekan izbornik svjetskih prvaka, Varaždinac Željko Krajan koji je s hrvatskom tenis reprezentacijom osvojio posljednji Davis Cup. 

Osim što je dočekan u vijećnici, njegovi sugrađani i svi koji su to željeli imali su priliku dočekati ga i pozdraviti na Trgu kralja Tomislava na popularnom varaždinskom korzu gdje je veliko slavlje povezano s koncertom Marka Tolje i početkom Adventa u Varaždinu.

Nekoliko riječi zahvale i čestitki uputio je i sam gradonačelnik Ivan Čehok: "Veliki je uspjeh bio i dramatično izgubiti u finali 2016., ali ovo u Francuskoj je bila stvarno prava rapsodija hrvatskih talenata. Mali dio povijesti, prema prvom mjestu, tronu, smo i mi Varaždinci dio toga".

- Stvarno je neopisiv osjećaj biti prvak svijeta. Ovo je vjerojatno najtrofejnija godina u našoj sportskoj povijesti i samim time ima tu puno stvari koje su nas motivirale. Na neki način su nas i nogometaši obvezali da uzvratimo za taj njihov poraz u finalu i vjerujem da su oni svi sretno dočekali tu našu pobjedu - rekao je Željko Krajan.

Komentari

01.12.2018. 19:32h Zadnja izmjena: 01.12.2018. 20:33

Foto: Viktor Hranić