Inkasirali 80 tisuća eura

Prvi klub Luke Ivanušeca: 'Ovo je kao da smo dobili na lotu, imamo puno planova'

Zahvaljujući novim pravilima koja vrijede oko godinu i pol, svaki inozemni transfer igrača klubu u kojem je taj igrač bio prvi puta registriran donosi jedan posto ukupnog iznosa transfera...
Objavljeno: 17.09.2023. 06:47

Zadnja izmjena: 17.09.2023. 09:14

Foto: Arhiva / Prvi s lijeva: Željko Česi, predsjednik NK Novi Marof

Predsjednik Nogometnog kluba Novi Marof Željko Česi najavio je da će novac dobiven od transfera Luke Ivanušca iz Dinama u nizozemski Feyenoord Rotterdam najvećim dijelom uložiti u školu nogometa, a dodatno i u potrebnu infrastrukturu na igralištu. 

Zahvaljujući novim pravilima koja vrijede oko godinu i pol, svaki inozemni transfer igrača klubu u kojem je taj igrač bio prvi puta registriran donosi jedan posto ukupnog iznosa transfera, što znači da će NK Novi Marof transferom Ivanušeca dobiti 80.000 eura.

- To nam je kao godišnji proračun. Dobiveni novac uložit ćemo u školu nogometa te u infrastrukturu na pomoćnom igralištu, gdje moramo napraviti ogradu, kućice i rasvjetu, a na glavnom igralištu i odvodnju vode. Imamo puno planova, još će i nedostajati novaca - rekao je Česi za eVaraždin.

'Najviše za školu nogometa'

Najviše će se ulagati u školu nogometa. - Daj Bože da bude svakih godinu dana jedan novi Ivanušec. Imamo 170 djece u školi nogometa, učimo ih kao u Real Madridu. Djeca su zlato - istaknuo je Česi, najavivši da se uskoro sprema i transfer jednog nogometaša u NK Varaždin. Također, istaknuo je i da klub koji vodi ima samo domaće igrače, odnosno da su to momci s područja Novog Marofa.

Kako je dodao, mali klubovi poput NK Novi Marof žive od mjeseca do mjeseca, i taj novac od transfera im je kao da su dobili na lotu. Drago mu je i što se transferom Ivanušeca popratno promovira i NK Novi Marof, za kojeg neki možda nisu prije toga niti znali, no sad sigurno znaju. Zahvalio je stoga Ivanušcu, kao i predsjedniku Županijskog nogometnog saveza Nenadu Horvatiću koji je, kako ističe - puno učinio za NK Novi Marof. 

Komentari